Konu: Limon/Bahçe
View Single Post
Eski 27-08-2012, 12:31   #50
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Zambakları ve lisilerin kalıcı yeri neresi? Burnuna ve gözüne yakın olmalı
Zambakların yerini düşünerek hazırlayamadım, ilk müsait yere dikmiştim ama yerleri değişecek. Lisianthuslar ise sizlerinkiler kadar keyifli olamadılar çünkü viyollerde biraz uzun süre kalmak durumunda kaldılar.

Ama burnum için Melisa alıp giriş kapısının yanıbaşına dikmekten kusur kalmadım. Şu sıra bolca tomurcuk oluşturmaya başladı ama henüz kokularını yaymadılar, bir iki güne başlarlar sanıyorum.

2 adet kokusunun methini çok duyduğum ama nasıl olduğunu bilmediğim Osmanthus aldım. Onları da sedirin yanıbaşına diktim. Çamlıca Fidanlığındakilerin dediğine göre kokusu Melisadan bile yoğun ve güzelmiş, yanına gidip koklamaya hiç gerek olmazmış. Sanırım baharda çiçeklenecek.

2 kök Yaseminimi de kapının hemen yanıbaşına diktim, yeni yerlerine alışıp bir sürü yeni sürgün uzattılar. (Ne yapsın gariplerim, alıştılar her yere taşınmaya, vazgemiyorum onlardan)

Sevgili Jineop, boş kalıp canım sıkılmaya başladığında bu söylediğini sana hatırlatacağım. Pişman olma ama sonra...

Yalnız şunu diyebilirim ki yakın gelecekte hayallerimizi gerçekleştirebilecek usta bulamayacağız. Sanatçı ruhlu ustalar özellikle de marangozların sayısı o kadar az ki... Bir merdiven kaplatacağız mesela, altı üstü dümdüz rafı getirip basamağa yapıştıracak. Geliyor birisi, ölçüyor, biçiyor, düşünüyor, düşünüyor... (eminim ben bunlara fiyatı nasıl şişirtip giydiririm diye düşünüyor en çok) "Bunun işçiliği çok zor, basamak başına 400 TL." diyor. Büyük şaşkınlıkla "Ne!???" diyorsunuz. "İşçilik" diyor "Çok zor" Çok zor dediği dönen merdiven değil dümdüz betonu hazırlanmış yine dümdüz bir raf gibi ağacı alıp yapıştıracak, o kadar. Dayanamıyorum " Oyma aslan başı mı istedim kardeşim ben senden?" deyip nasıl gönderdiğimi bilemiyorum.

"Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş " kadar uyan bir söz yok herhalde duruma.

Marangozluk işlerine de merak salmaya başladım. Biraz bunun üzerine eğilip keresteciler sitesinden ham malzemeyi alıp kendi istediğim gibi şekillendirmek istiyorum. Gücümün yetmediği yerlerde yardım alırım. Öyle çalışkan adamlar var ki yevmiyesi 50 TL'dan. Ağır şeyleri taşısalar yetecek bana. Yaptığım şey kusurlu da olsa kendim yapacağım için kusurunu umursamayacağım, hatta seveceğim. Buna da niye karar verdim? İstediğim gibi ham ağaçtan masayı hiç bir yerde bulamıyorum. Her şey suni malzemeden yapılıyor artık. Bir iki yerde var onlar da uçuk fiyatlarda... Oysa istediğim o kadar basit ki, ham kütükten kesilmiş bir dilime ayak takıp masa oluşturmak. Sandalye yapamam ama masa veya sehpa veya dümdüz bir bank, alet edavat ve malzemeyle yapılamayacak şey değil.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön