View Single Post
Eski 27-08-2012, 11:07   #502
pooly_ares
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-08-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 6
Sn Limon, Sn Güler
Cevabınız için cok teşekkürler.
Yabani otlar ile ilgili olarak ayrık otlarının roudup , topalak (ben hızlı büyüyen çim diyorum) için de inpul 75 wg adında bir diğer ilaç kullanılması gerektiğini okudum. Roundup'un tüm bitkileri öldürdüğünü öğrendim ancak topalak ilacı kullanımının çimlere zarar verip vermediğini tam olarak netleştiremedim. Eğer vermeyecekse kullanmak iyi olabilir zira yaygınlık alanı çok fazla ve şu anda tohumları çıkıyor - Sn Güler bu mesajı yazarken sizin cevabınız geldi. Tordon ayrıklar için mi kullanılmalı ?)

Ayrık otları ozellikle çimenler yandıktan sonra bahçeyi istila etti. Ortada görmüş olduğunuz yeşillilerin tamamı ayrık. Bunları elimle sökmeye çalıştığımda yarısı elimde yarısı toprakta kalıyor. Kök sökücü aley kullandığımda ise sanki tam temizleyemiyormuşum gibi geliyor. Bu sebeple ilaç kullanmak ilk başta mantıklı gelmişti. Çim ekimi için daha 15-20 günlük bir zaman olduğu için bu sürede ilaçlar etkisini gösterir ve tamamen kurtulurum diye düşünüyordum. Ancak El ile yapmak gerekiyorsa aynı şekide oturur kendim yapmaya çalışırım.

Kapak toprağı ile ilgili olarak Kemalpaşada doğal toprak satan bir yer buldum bu topraktan alıp kapak toprağı yaparım diye düşünüyordum. ama gübre kum vs yapmak zor olacak en iyisi hazır almak galiba (Praktiker veKoçtas ta satılan torflar kapak toprağı olarak kullnılamaz değil mi?)

Birde sararan çimlerin ayıklanması ile ilgili. Anladığım kadarı ile tırmıkla toprak kalana kadar çimleri temizleyeceğim. Çim havalandırma makinası bu işi yapar mı (Az bilenin garip sorusu sararan çimleri topladığını yazıyordu bizim bahçemiz bu kapsama girer mi) yoksa bileğe kuvvet temizlik mi yapmalıyım.

Tekrar Teşekkürler

Saygılar

pooly_ares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön