View Single Post
Eski 26-08-2012, 23:17   #197
Canan
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Benden yaklaşık bir ay sonra başlamışsınız ama çiçek sayınız beni geçmiş Ben de kendimi durdurmaya çalışıyordum ki çok fena iştahım açıldı Tatile gittim ve çiçeklerimin üçte birini kaybettim. Aman siz azami güvenebileceğiniz birine emanet edin. Mor sarkan petunyadan bende de var. Ağustos'un ilk haftası arkadaşların dediği gibi yapış yapış oldu, ölmek üzereydi. Hemen 15 cm kalacak şekilde budadım, musluğun altına sokup yıkadım tüm dalları, saksıyı ve askıyı. Şimdi çok sağlıklı, derlitoplu ve haftasına çiçeklendi. Bir sürü de çelik çıktı ama beyazı kaybettim. Siz şüphelendiğiniz anda harekete geçin. Aklınızda bulunsun, bunun kaçarı yok yaşanacak. Bir de böcekten bahsetmişsiniz, yine burada öğrendiğim birşey var. Ev yapımı ilaç veya zirai mücadele ilaçlarını temin etmek bana uzun iş geldi açıkçası. Bildiğiniz muhabbet kuşu bit ilacını kullanarak güllerimi ve küpelimi kurtardım, uzun bir sürede koruyor diye düşünüyorum, çiçeklerim hiç etkilenmedi, goncaları, taze yaprakları aynı hızla devam etti. Bence hemen bir petshoptan alın, çiçeklerinizden ayrılmayın.Yine de tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak lazım. Bir de kapalı balkon hastalık ve böceğe yatkınlık yaratıyor galiba. Arada bir vantilatör mü çalıştırsanız. Balkon harika, ellerinize sağlık..

Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön