View Single Post
Eski 26-08-2012, 21:55   #500
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Çözülmeyecek durum değil ama zümrüt gibi çimlerin yanlış yönlendirme sonucunda 20 gün içinde bu duruma gelmesi çok can sıkıcı.

Size o öneriyi getiren arkadaşın karşısına geçip "Bu sıcakta ne üresi kardeşim?" demek isterdim.

Ben olsam yabani otları ilaçla değil elle toplamayı tercih ederim. Gücünüz ve vaktiniz yoksa yevmiyesi 50 TL dan 1 genç alsanız yarım günde hallederler. Kalan yarım günde de daha önceden hazırladığınız kapak toprağını (kum, toprak, gübre karışımı yapı marketlerde çuvalı 15 TL'den kapak toprağı diye satılıyor) ve çim tohumunu atsanız işiniz tamam olur. Ara ekim dedikleri şeyi gözünüzde büyütmeyin, önce bozulan kısmı çim tırmığı ile sararmış otlardan arındıracaksınız. Sonra ince bir kapak toğrağı atıp biraz sıkıştırıp üzerine çim tohumunu atacaksınız ve en üste 3-5 mm. kapak toprağı atıp dikkatlice sulayacaksınız. (su toprağı dağıtmamalı, birikmemeli, hafifçe nemlendirmeli)

Ara ekim için de aceleci davranmayın, Eylül ayının ortaları hava sıcaklığının 20li derecelerde olduğu zamanlar en ideali. (Ben de zamanını bekliyorum) Biliyorum her görenin bozulmuş çimlerle ilgili yorum yapması moral bozuyor ama siz yine de sabredin ve doğru zamanı bekleyin.

Düzenleyen limon : 27-08-2012 saat 11:31
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön