View Single Post
Eski 26-08-2012, 18:35   #498
pooly_ares
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-08-2012
Değerli Arkadaşlar
Forumumuzu dün internette araştırma yaparken buldum ve sorulan sorulara hızlı,açıklayıcı ve güvenilir cevaplar verilmesi çok ilgimi çekti.

Sizlerin değerli bilgilerinden yararlanmak amacı ile problemimi ve açıklamaları aşağıda bilgilerinize sunuyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Kasım 2011 tarihinde evimizin bahçesine rulo çim uygulattık. Uzunca bir araştırmadan sonra 300m2 lik bahçe için temizlik+tesviye dahil 3000 TL lik bir maliyet ile bahçemiz aşağıdaki duruma geldi

Hersey güzel giderken çimlerde yer yer küçük çaplı sararmalar meydana geldi (yaklaşık 20 gun once). Bu sararmalar ile ilgili ne yapacağım konusunda rulo çim uygulamasını yapan arkadas ile gorustuğumde üre gübresi atmam gerektiğini soyledi. Tavsiyesine uygun olarak hiçbir arastirma yapmadan ureyi attım bol su da vermeme rağmen çimler aşağıdaki hale döndü. Sordugumda ise fazla kullanmışsınız cevabını aldım. Şu anda çimlerimizin yerinde ayrık otları ve sonradan adının topalak oldugunu oğrendiğim bitkiler yaşıyor (sararan ve saman haline donusen çimler dısında)

Tekrar rulo dosemektense ara çim/yama yapılmasının daha uygun olacağı düsüncesi ile bu sefer ekim işlemini araştırmaya başladım. Şu anda verilen teklif 150-200 m2 civarı sararan çimlerin yerine yeni ekim ve zararlı otların temizlenmesi karşılığında 1000 TL

Sizlerden ricam bu fiyatın ne kadar makul olduğu, kendim birşekilde çozmeyi denesem yapmam gerekenler ve kullanmam gereken ilaç/aletlerin neler olduğu konusunda yol göstermeniz.

Saygılarımla

Bahcenin son durumu

Yakın Plan Görünüm-1

Yakın Plan Görünüm-2

Topalak ve Ayrık

Düzenleyen pooly_ares : 26-08-2012 saat 18:46 Neden: resim ekleme
pooly_ares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön