View Single Post
Eski 25-08-2012, 23:44   #17
bahçehobi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 37
Monododyum glutamat (MSG) bu kadar zararlıysa domates, domates suyu, salça, parmasan peyniri, hamsi tüketmemek gerekiyor. Akdeniz mutfağı lezzetlendirici olarak domates, salça, parmasan ve ançuez kullanır. Bu doğal gıda maddelerinin en önemli özelliği doğal amino asit olan glutamik asit açisindan zengin olmaları. Tuz eklendiğinde oluşan MSG sayesinde yemeklere lezzet verir. Aynı şekilde köfte ve diğer et ürünlerinde karbonat ve tuz katıldığında oluşan MSG lezzeti arttır. Uzakdoğu, özellikle Çin de MSG doğrudan kullanılır, Eşi benzersiz Akdeniz ve Ege mutfağında ise domates, parmasan, ançuez, savory en bilinen örnekler. Patates cipsi, ve benzeri ürünlerde, bulyon ve et suyu konsantrelerinde sentetik MSG kullanılır. Aşırı tüketimi sodyum ve yüksek tansiyon sorunlarını derinleştirebilir, bazı kimslerde ise alllerjik tepkilere yol açabilir. Ama bilinen olumsuz etkileri bu kadar. Aşırısı tüm gıda maddeleri gibi elbette zarar. Bu sorunların büyük bölümünün arkasında obezite gerçeği yatıyor.

Bilgi kirliliğinin bu boyuta gelmiş olması gerçekten şaşırtıcı.

bahçehobi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön