View Single Post
Eski 25-08-2012, 20:09   #1199
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Hocam saksılarınız dekoratif hoş ama kullanışsız saksı bunlar. Su tahliye delikleri tabanda, bu yüzden altına koyduğunuz tabakta az bir su birikse kökler havasız kalacak. Ve kalmışta, bu gidişle bitki tamamen kuruyacak.

Saksılarda su tahliye deliklerinin fazla sayıda olması bitki sağlığı açısından iyi, 10-15 lt arası siyah üretim saksıları gibi olan saksılardan kullanın. Tabak koymak zorundaysanız saksı ve tabak arasına taşlar koyun, saksı sanki sehpa üzerindeymiş gibi olsun.

Kullandığınız toprak karışımı ideal bir karışım, bitkiyi kurtarabilirseniz yine eski güzel günlerine geri döner.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Benim ful'de de il geldiğinde bazı yaprakların kenarlarında solgunluklar, kurumalar vardı..ben pek önemsemedim onları..onları koparıp attım..

http://www.agaclar.net/forum/929877-post12.htm

Baharda yeni filizler, yapraklar ve 8 çiçek verdi..Gelişim gayet iyi görünüyordu..
Güneşi görüyordu, fakat saksısı gölgedeydi..

8 çiçek açtıktan sonra yine sürmeye başladı..10 tomurcuk daha yaptı..
Ama bir hafta içinde ne olduysa oldu..O güzelim yaprakların etrafları yine sararıp kurumaya başladı..

Şimdi ben bu hasta yaprakların olduğu dalları kesip attım..
Yeniden filiz verince yine aynı durum olursa herhalde bir mantar ilacı atmak gerekecek gibime geliyor..

Diğer bitki ve fidanlarımda hiçbir sorun yok ama bu ful bana bu kötü şakayı yaptı maalesef..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esracer Mesajı Göster
sevgili Mutlu kutlu beyden aldığım ful yaseminler. İkisinde de muhteşem bir koku mest edici. Mutlu beye teşekkürler.
Bende teşekkür ederim sn. Esracer,

Siz bitkilerinize iyi bakıyorsunuz, onların böyle güzel ve mest edici olması sizin eseriniz. Biz sadece tedarikçiyiz, müşterilerimize istedikleri bitkileri tedarik ediyoruz.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön