Yazın ortasında yakınımızdaki bir çiçekçide (fidanlık demiyorum çünkü al-sat yapıyorlar) bulduğum tüm
Zakkumları oldukça uyguna aldım. Zakkumları yan evle aramıza çit bitkisi gibi diktim. (genel fotoğrafını sonra çekerim) Katmerli katmersiz her renkte çiçek açanı var. Açık pembe, koyu pembe, kırmızı, beyaz, gül gibi katmerli çiçek açanları
vb... Bir dönem çok bol çiçeklenmişlerdi, tohum bağlamaya başladıklarını görünce hepsini budadım. (gücünü tohuma değil sürgüne versin diye) Şu anda tek bir çiçek bile yok üzerlerinde ama dipten sürgün vermeye başlamışlar. Henüz istediğim yoğun görüntü yok tabii, çünkü bitkileri ilk aldığımda upuzun boylu tek dal halindelerdi.
Genel fotoğraf çekmemişim ama kırmızıyı çok beğenmişim herhalde ki tek bir fotoğrafını daha önce çekmişim.
Bu yaz boyunca en sevdiğim mevsimllik bitkiler
"calibrachoa" lar oldular. Şu bitkinin çapı en az 1,5 metre vardı... Tam güneşte dikililerdi ama yarı gölgede daha da iyi olurlar sanırım. Tam güneşte olduğu için her akşam bol suladım.
Her rengi ayrı güzel...
Şu anda eski güzelliği kalmadı ama sorumlusu Max ve benim. Maxin üzerine çıktığı alanda dikiliydi bunlar, epey ezilmişler. Ben de çok sıcaklarda 2 gün sulamayı unutunca keyifleri kaçtı. Seneye muhakkak alınacak ilk sıradaki bitkim...