Merhabalar.

Aranıza çok yeni katıldım ve bu benim ilk mesajım. İzmir'in Urla İlçesinde Çeşmealtı semtinde yaşıyorum. 2010 yılında burada bir ev yaparak kızımız Doğa'yı (şu an 4,5 yaşında) ismineşinas bir yerde büyütme amacıyla şu anki evimizde yaşamaya başladık. Evin bahçe duvarlarını limon servilerle çevreledik. ve yaklaşık 80 kadar limon servi diktik. oldukça yoğun güneş alan cephelerimiz var ve bu sebeple limon servi tercihimiz isabetli olmuş. Ayrıca bahçe duvarlarını alçak tutmamız da ağaçlarımızın bol ışık almasını sağladı. Tabi bu da bir tesadüftü

şimdiye kadar limon serviler de dahil olmak üzere diktiğimiz bitkilerde oldukça iyi netice aldık. Gerçi bir bahçivan kullanmıyoruz. agaclar.net gibi kaliteli sitelerden aldığımız bilgilerle ve biraz da şansımızın yaver gitmesiyle işler şimdilik yolunda gitti. Ekteki fotoğrafta gelişimi görebilirsiniz. Hatta limon serviler alttaki fotoğraftan daha gelişkin durumdalar.

Uploaded with
ImageShack.us[/IMG]
Ayrıca kış aylarında yoğun yağış ve şiddetli rüzgarlara karşı ağaçlarımı bahçe duvarı üzerindeki demir profillere bağladım. İyiki de yapmışım birçok komşumun ağaçları bu tarz fırtınalarda devrildi
Ayrıca gerek ağaçlara gerekse diğer bitkilere humik asit uygulaması yaptık. tabi bunlar hep acemice elde edilen bilgilerle oldu. Limon servilere saçıkıbrıs ürününün çok iyi geldiğini muhteviyatında demir olduğu ve bunun da limon servilerce çok sevildiğini duymuştum. Bu gün bir ziraat mühendisi arkadaşımdan doğruluğunu teyit ettim. Bana saçıkıbrısı humik asitle beraber verebileceğimi birlikte iyi etkileştiklerini söyledi. İlk denemeyi bugün yapıyorum. sonucu buradan sizlerle paylaşacağım.
İşlerin iyi gittiğini söylemiştim ancak, son birkaç haftadır limon servilerin 10-15 cm lik taze dallarında lokal kurumalar gözlemliyorum. Bu forumda sıkça bahsedilen kökten başlayıp uca kadar gelen genel bir kuruma değil!!! Dala dokunduğunuzda kolayca kopuveriyor. dalı incelediğimde gövdesinin içinin boşaldığını görüyorum. Bir kaç tane kopan dalın dibinde de siyah ve mink bir böcek de dikkatimi çekiyor. Acaba bu bir galeri böceği midir. Sorun galeri böceğinden mi kaynaklanıyodur

Bu durumu için ziraat mühendisi arkadaşım efedor sc350 isimli bir ilacı önerdi. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim