View Single Post
Eski 21-08-2012, 22:32   #900
Kryon
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2012
Yalnız ben çelikleri aldıktan sonra imkanım olmadığından İstanbul'a eve dönene kadar 1 gün su içerisinde bekletmiştim yapraklar epey bayılmıştı bu yüzden 3 tanesinin yapraklarını çıkarttım iki tanesinde yaprak var.

Aynı zamanda hanımeli çeliğide almıştım, onlar biraz arsız çıktı hemen minik sürgünler vermeye başladılar, tabii son bir gayret çabası mı yoksa tutacaklarının göstergesi mi bilemiyorum...

Acem borusu ise ne iyi ne kötü halde devam ediyor...

Bir anı geldi aklıma...
Bundan 15 sene evvel bir kış mevsimi, yanılmıyorsam Aralık ortasıydı... O sıra kuru dallara merak sarmış heryerde kuru dal arıyordum, onları gümüş ve altın rengine boyayıp yeni yıl için süs yapacaktım. Aldığım dallardan birinde hafif yeşillik vardı diğer kısımları ise kahverengiydi, bütün dalları suya koydum güya biraz su çekip iyice kararacaklar...

Sonuç; 10 gün suyun içinde bekleyen dallar kırmızı kırmızı kök vermeye başladı... Kıyamadım tabii kullanmaya, bir müddet daha bekletip saksıya diktim. Büyüdü serpildi, güzeller güzeli bir salkım söğüt oldu, sonrasında ise Büyükada'ya götürüp parka diktim... Benim miniğim hala orada durur ve geçerken beni selamlar... Hey gidi günler hey...

Saygılar

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön