Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 21-08-2012, 11:36   #2338
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kryon Mesajı Göster
Sevgili Dostlar, yine absürd sorularla huzurlarınızdayım...

Benim cici orkide kızlarımdan biri benim ricamı kırmayıp bana iki adet keiki hediye etti... Bir ay sonra ilk oluşanı ayırmayı düşünüyorum...

Aklımda bir kaç şey var. Yavruyu nemli tutmak açısından ıslanmayacağı ama nemli kalacağı bir biçimde akvaryum içine yerleştirmek gelişme açısından olumlu bir etki sağlar mı?

Diğer sorum kediler için üretilmiş doğal çam pellet kedi kumları vardır, orkide toprağı olarak akvaryum içine yerleştireceğim orkide saksısında bunu kullanabilir miyim?

Son olarak hiç bunlara bulaşmayıp direkt şeffaf saksı ve orkide toprağı ikilisinı kullansam daha bilindik ve güvenli mi olur ?

Saygılar sunarım...
Konunun uzmanı olmamamla birlikte kendi deneyimimi anlatayım.2-3 yapraklı 3 adet köksüz kekiyi anlatacağım şekilde köklendirdim.

kekilerin alt kısmını iyice spagnum ile sardım, fısfılayarak güzelce nemlendirdim. Daha sonra o sekilde normal orkide harcı bulunan küçük saksılara oturttum. 5 lt lik pet siseleri ortadan kestim içlerine iki cm kadar çakıl doldurup çakılların üst seviyesine kadar su doldurdum. saksıları içine yerleştirdikten sonra pet siseleri tekrar bantla eski seklinde kapattım. Ağızalrına da yarısı kapanacak sekilde kapattım. Hepsini cam kenarına fazla güneş almayan aydınlık bir yere koydum. yaklaşık 3 ay kadar sonra yeni yapraklar vermeye ve saksı içinde de kökler görünmeye başladı. Pet şişe içindeki su kapalı olduğundan pek bitmiyor. bitecek gibi olursa ekliyoruz.

Umarım faydası olur.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön