Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Saksının dibine mutlaka bir kaç delik açın, aksi halde bitkiyi yaşatmanız çok zor. Beslemek için bu saatten sonra yapılabilir şey azot fosfor potasyum oranları biribirine yakın (azot ve fosfor biraz daha yüksek olabilir), mümkünse içinde iz elementler de olan bir sıvı gübreyi üzerinde yazılı tarife göre kullanın.
Torf'un içinde ya hiç bir besin bulunmaz, ya da tohumu fide yapmaya yetecek kadar bulunur.
|
peki üstadım, bu delikleri açıktan sonra saksıyla balkon mermeri arasına 1-2 cm lik boşluk,yükselti bırakmam gerekir mi deliklerin hava alması için ? sonuçta delikleri açıp yine saksıyı direk balkon mermeri üstüne koysam değişen birşey olmayacak gibi değil mi ?
Bu arada sulamayı ne kadar yapmamı önerirsiniz ? günlük kaç ml su dökmem gerekir sizce, saksının ebatlarından aşağı yukarı boyutunu anlamışssınızdır
bu katkı maddesine örnek önerebileceğiniz bir ürün var mı ? ondan alıyım bir yanlışlık yapmayım

Bu arada affınıza sığınırak soruyorum, torf yerine ne kullanabilirdim ? normal bahçeden alacağım toprak mı , yoksa özel topraklar var mı bitki yetiştirmek için ?
yardımınız için çok teşekkürler, herkese iyi bayramlar dilerim