Neden Mavi Keçi?
Neden; Yakamoz, Patika, Çekirdek

, Sundurma, Ayazma , Gümüş Kadın v.s. değil.
Burada, bu noktada, başka bir isim koyamazdım, koymamalıydım...
İki yıl boyunca araziye her gelişimde dinlediğim müzik, keçi melemeleri ve çanlarının sesleriydi.
Tırmanıyor babam tırmanıyorlardı.
Zorlu-dik tepelere.
Yaşamları bu diklikleri düz eylemeye bağlı.
Onlar için güzel olan, iyi olan oralarda çünkü.
Zoru onlar, kolay gibi yaşıyorlar.
Gelişen kaslar meseli...
Çoğu yerden kovulmaya çalışıyorlar..
Yaşam alanları daraltılıyor.
Bir gelecekte, inekler, danalar, tavuklar gibi önlerine yalaklarda hormonlu-gdo'lu yemler koyularak dip dibe yaşatılacaklar.
Fidanlıklara verdikleri zarar propogandası sonuç vermeyince kuş gribi misali bir grip te onlar için oluşturulacak.
Kökü kazınmamalıydı, ismi yaşatılmalıydı (cürmüm kadar).
Onlar bura ve bir dolu coğrafyada insanların geçim kaynağı-ekmek parasıydı.
Ellerinden keçileri giderse kendileri nire giderler, neylerlerdi...
Bir de;
burayı oluştururken o kadar çok ve çeşitli zorluklarla karşılaştım ki, her an olduğu gibi bırakmam olası idi.
“Derya” diyordum, “yukarıdaki bu işi yapmanı istemiyor, bırak”. Bir değil iki değildi bırakmamı gerektirecek durumlar.
İnat ettim.
Devam ettim.
İnat ettim devam ettim.
Eh, artık geldi arkasından Keçi.
Önce yeşil yeşil geldi, Yeşil Keçi geldi.
Çünki çevremi yemyeşil yapacaktım (meğer bunu gerçekleştirebilmek İsrail'in topraklarını yeşertmesi kadar zormuş. Soldan beş ay Poyraz vuruyor, öyle-böyle değil. Sağdan beş ay Lodos vuruyor “ben senden daha büyüğüm” diyor Poyraza. Toprağım bembeyaz, taşıma suyla, pardon taşıma toprakla değirmen dönmüyor, dönecek olursa da yeşil banknotlar elde çok fena dönüyor. Bu toprakta vitamin yok, mineral yok, protein! yok. Ya asmacılık, ya tütüncülük, ya da lavantacılık yapılabilir. Ama ben tek tip ...cılık yapmayacağım ki.).
Yeşil, bir de benim sermayemden başka bir sermayeyi de çağrıştırıyormuş..

Haşa. Ne kimsenin, ne ab'nin, ne devletin, ve dahi belediyenin tek bir kuruşluk katkısı yoktur oluşumda.
Gitti Yeşil geldi özgür Mavi. Derya ile semanın birleştiği renk.
Böyle doğdu Mavi Keçi, toprak ananın karnından iki yıl dokuz ay sonra.