View Single Post
Eski 18-08-2012, 03:33   #894
logologo
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2012
Thumbs up

Teknik anlamda dikkate aldığım tek mesaj 430 nolu mesajdır. Burda gerçekten paylaşımcı iyi niyetli insanlar olduğu gibi ufak şeyler yüzünden ya da sırf ego tatmini için konuyu saptıranlar da olmuş. Okuduğum 30 sayfa boyunca edindiğim izlenim sonucunda iyi ki elektriği, ampulu falan Türkler bulmamış fikrine kapıldım. Öyle olsa herhalde dünya şu an elektriksiz ve ampulsüz kalacakmış. Bir yandan işi ticarete döken arkadaşlara kızıyorum; bir yandan da kızamıyorum. Sonuçta elde ettiği ve paylaşmadığı veriler bu rekabet ortamında onu bir belki on adım öne çıkarıyor olacak; ama 70 milyonun tüm ihtiyacını sadece kendilerinin karşılayamayacağını da burdan hatırlatmak isterim. Öyle arkadaşlar var ki burda, yıllardır peşinden koşulan ve bedava enerji anlamına gelen soğuk füzyonu gerçekleştirse kimseye söylemeyecek de apartmanın kaloriferinde kullanacakmış gibi geliyor bana... )) Allah'tan biraz ingilizce biraz google translate yardımıyla malasef bizden kat ve kat daha paylaşımcı olan yabancılardan bu konu hakkında daha doyurucu bilgilere ulaşabiliyoruz. Bilgi paylaşımı konusunda malesef biz kendimize o yabancılardan daha yabancılaşmışız. 30 sayfa boyunca okuduklarımdan anladığım bu ulaştığım sonuçsa şu :

1- Maksimum verimli siteril bir üretim sistemi kurmadan önce yapılacak ilk iş 1 denek 2 kontrol gurubu prensibine göre iki benzer hayvan seçilerek deneysel bir mantıkla küçük miktarlarda üretilen ürünün hayvanın durumu , yaşı , cinsi ve -süt verimi mi elde edilmek isteniyor, et verimimi yoksa her ikisinde ulaşılacak maksimum verim mi gibi- amaca göre lokasyonlar hazırlanarak ürünün maliyetleri düşürüp düşürmeyeceği, maliyeti düşürüyorsa bile kısa veya uzun vadede daha büyük olumsuz sonuçlara neden olup olmadığı belirlenmeli ki buda 15-20 gün ya da 1-2 ayla olacak bir şey değil. En az 6-12 ay arası bir gözlem sonucunun farklı bağlamlarda değerlendirilmesi gerekiyor: Olumsuz sonuçlar neler, Bu olumsuz sonuçlar ciddi risk yaratabilirler mi? Olumsuz sonuçlar nasıl düzeltilebilir? gibi sorulara cevap alındıktan sonra ya da eğer olumsuz sonuç yoksa sonuçlar olumluysa sonuçta bu ürünün kısa ve uzun vadede verimli olduğu bilimsel olarak, verilere dayalı olarak kanıtlanabiliyorsa -ki burda bilim adamı olmanıza gerek yok bilimsel yöntem - problem çözme- basamaklarını kullanarak, verileri tecrübeyle doğrulayabilir ya da yanlışlayabilirsiniz- ikinci aşamaya geçilebilir.

2- Bu aşamada amacımıza uygun şekilde olumsuz sonuçlarla karşılaşmamışsak gerek hayvanın sağlığı gerek girdi maliyetlerinin düşlürülmesi hususunda olumlu sonuçlar elde etmişsek, hayvanlara verilecek lokasyondaki çimlenmiş arpa ihtiyacı belirlenmeli.

3- İhtiyacımıza göre maksimum verimli bir sistem kurmalıyız. Kurduğumuz sistemi yaratıcılığımıza bağlı olarak toprak altı ısıtma, güneş, rüzgar, su gibi altarnatif enerji kaynakları kullanılarak modifiye de edilebilir. - ki sistemi kurarken 430 nolu mesajdaki durumlar , sterilizasyon, kullanılacak malzeme, arpa bitkisinin yetişme koşulları, damlalama, spreyleme, sisleme, küf, bakteri gibi sterilizasyon sorunları ... gibi pek çok faktörü göz önünde tutan sağlıklı otamatik ya da manuel sistemi kurmak-

Kaba olarak aşamalar bunlar. Görüldüğü gibi zahmetli, meşakatli bir süreç ve kimse bu süreçlerden geçerek elde ettiği verileri hazır olarak başkalarıyla paylaşmak istemiyor. Bence imkanı olanlar iyi bir planlamayla eğer sistemin kısa ve uzun vadede gerçekten işe yaradığı kanaatine gözlem, deney ve pratikte ulaşabilirlerse sistemi denesinler. Gönülleri arzu ederse sonuçları paylaşsınlar. Yoksa bir hevesle paralarını, zamanlarını, emeklerini boşa heba etmesinler. Sonuçta bundan daha ekonomik bir başka çözüm yoluna da maliyet hesaplamalarıyla ulaşabilirlerse ya da denedikleri söz konusu bu sistem anlamlı bir şekilde girdi maliyetlerini düşürmüyorsa, daha pratik aynı maliyeti sağlayan başka çözümler varsa, verim alınamıyorsa ya da alınan verim kısa vadede olumlu, uzun vadede olumsuzsa, hayvanın sağlığına zaralıysa vs vs bunca emek harcamak zaman ve para kaybı da olabilir... Gönül ister ki en azından sistemi kurmadan üretecekleri, çimlendirecekleri az miktarda ürünlerle imkanı olanlar benzer iki hayvan seçsin ve hayvanın yaşı, cinsi, durumu ve amaca göre birinin lokasyonuna çimlenmiş arpayı değişik miktarlarda ilave etsin diğerininkine çimlenmiş arpayı ilave etmesin ve elde ettiği sonuçları burdan paylaşsın ve farklı denemelerin birbirini doğrulayıp doğrulamadığı ya da yanlışlayıp yanlışlamadığı sağlıklı bir şekilde ortaya çıksın, daha sonra sistemin kurulup kurulamayacağına karar verilsin zaman, emek ve maddi kayıplar olmadan bir şeyler yapılsın ve bir taşla on kuş vurulsun, ama maalesef Türkiyede yaşıyoruz ve bu şartlarda ve bu anlayışla bu durum pek te mümkün görünmüyor...

Hayalim enerji ihtiyaçlarını kendi bünyesinde karşılayacak besi ve topraksız tarım prototipi bir proje ve hayalim bu olduğu için de sitenizi tanımış oldum. Neyi araştırıyordum : Topraksız tarımda altarnatif enerji kaynakları (su-güneş-rüzgar-toprak altı ısıtma- jeo termal) ya da güvenilirliği tartışmalı magnetik motorlarla veya buluş olarak adlandırılan ancak itibar edilmeyen ya da can güvenliği nedeniyle açıklanmayan yöntemlerle üretilen elektrikle orta ölçekli bir seranın sulama ve iklimlendirme için enerji ihtiyacı karşılanabilir mi sorusu? Altarnatif enerji kaynakları (su-güneş-rüzgar-toprak altı ısıtma- jeo termal) yatırımı şu an için pahalı olduğundan beni ilgilendiren ikinci kısım...Saygı ve Sevgi ile...

HİDRO ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ - YouTube

http://web.firat.edu.tr/iats/cd/subj...rgy/ETE-37.pdf

Jeneratör Yapımı - YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=vxMHg...ayer_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=4Y-AF...feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=ugGIL...eature=related

'Bedava enerji' peşinde koşan 'manyetik akıncı'lar / Türkiye / Radikal İnternet

http://www.dunyabulteni.net/?aType=h...ticleID=221156

Özellikle yukaraki linkteki haberleri okuyun ki bu ülkeye ve insanlarına hizmet etmenin cezasız kalmayacağını anlayın.

Düzenleyen logologo : 18-08-2012 saat 10:18 Neden: İmla
logologo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön