Melodi-rasa ben yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle keske civcivlerinizi annelerinden ayırmasaydınız. Anneleri onları koruma içgüdüsü ile zaten diger tavukları sindirirdi. Boylelikle civcivlerinizde suru icinde büyümeye devam ederdi. Birbirlerine alıştırma gibi bı derdiniz kalmazdı. Bunları anlatıyorum çünkü böyle bişey oldugunda bir daha aynı hataya düşmeyin diye. Şimdi gelelim asıl sorununuza tavuklariniz kapalı alanda yetiştiği için stres sebebi ile birbirlerine saldırıyor olabilir. Duydugum kadarıyla bu stresi gideren sularına karistirilarak verilen bir ilaç varmış! Ondan temin edebilirsiniz. Bir başka öneride dövdükleri tavuğunuzu diger tavuklarin görebileceği fakat ulaşamayacağı bir bölüme koyun. Aralarında tel örgü olabilir. Bu sekilde birbirlerini görmelerini ve alışmalarını sağlayabilirsiniz. 1-2 hafta bu sekilde tutarsanız aralarındaki sorun cozumlenecektir diye umuyorum.
Ölen civcivlerinize üzüldüm. Umarım kalanları hayatta kalmayı başarır ve bir şey daha ölen olur kalan kalır mantığı ile yaklaşmayın o hayvanların dili yok bakıma muhtaçlar. Olumsuz bir şey yasadigizda hemen pes etmeyin. Mücadele edin ve neler yapabileceğinizi araştırın. Kümes hayvancığı sevgi emek ve sabır ister. Hayvanlarinizdan bunları esirgemeyin saygılar....
|