Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Merhaba,
2 hafta boyunca hindistancevizini kapalı bir kapta beklettim (suyla).İki haftanın sonunda altında süt renginde bir noktacık belirdi.Gerçi bu nokta akşam baktığımda sabaha göre daha saydamlaşmış gibiydi ama şimdi saksıya aldım;yarısını ekerek.Bu nokta çimlenme belirtisi midir?
Teşekkürler
|
evet bu hindistan cevizindeki çıkıntı çimlenme belirtisidir

Bende bi kelime yazayım: Bir sitede izlediğime göre;
1)(bu kendimden)Hidistan cevizinizi üretim tarihine göre alırsak daha taze olması bizim için iyi olur.Suyu bol olsun elinizde ağırlığı bol olsun.
2)Bir kovanın 4te 2sinden biraz fazla ılık su doldurun hindistan cevizinizi içine koyun ve batması için üzerine taş yerleştirin ve suyun hep ılık kalabileceği uygun ışık alan bir ortamda(mesela ılık bir ağaç gölgesi) 3ila5 gün arası 4 diyelim biz

bu suda bekletelim.
3)Bir kilitli poşat alalım hindistan cevizimiz rahat olsun diye çok az geniş olsun.Bu poşetin içine beklediği sudan çok çok az sadece nemli kalabilmesine yeteceğini düşündüğümüz kadar koyalım ve hindistan cevizimizi delikler kilide bakacak şekilde koyalım ve kilitleyelim.hindistan cevizinin icine oynamayacak şekilde oturabileceği bir kaseye koyalım ve evinizde tam güneş değil sadece ışığını alan bir yere (uygun sıcaklık mutlaka!!) koyalım.Ben diyeyim 10 siz deyin 7 günde beyaz bir baş verir(İnşallah).Poşeti açın ve cevizin yanına kadar sıyırın az biraz hava alsın sonra kapatın biraz daha bekledikten sonra