View Single Post
Eski 15-08-2012, 14:04   #1957
limon_sever
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melodi-raşa Mesajı Göster
Selam. Ben bugün üye oldum. Buraya, sizlere bir kaç sorum olacak.

Önce kümesimi anlatayım.

Önü telle çevrili, üstü açık. Buradan giriliyor, buradan da. Yazlık, üstü kapalı, önü tellli. Buradan da kışlık, yani her tarafı kapalı, küçük bir penceresi var. Bu kışlık olan yerde folluklar var. Tabi, buraya yumurtalarını yapıyorlar. Yani üç bölümden oluşuyor. Kışlık-yazlık- gezinti yerleri. Kümesim böyle.

Gelelim tavuklarıma. Yedi tavuk, bir horozum var. Tavuklarımdan ikisi yeşil yumuta yapıyor. Yani açık turkuaz rengi, aynı yeşil gibi. Bu yeşil yumurta yapan tavuğumdan birisi gurk oldu. Yerim olmadığı için bunu kışlık bölüme yatırdım, böldüm yani. Diğerleride yalık ve gezinti yerlerinde kaldılar. Tavuğumdan tam beş civciv oldu. Esas sorunum, tavuklarımın yerleri değiştiği için folluklarınıda yazlık yere yaptım. Burası ışık("aydınlık" kelimesini tercih edebilirsiniz.) olduğu için yaptığı yumurtalarını yemeye başladılar. Bende gurk tavuğumu civcivlerden ayırdım. Civcivlerim bir buçuk aylık oldular. Bende bunları başka yere koydum. Küçük bir yer, idareten tabi. Tavuklar bu gurk tavuğu aralarına bir türlü almıyorlar. Tavuklarım eski düzenine geri döndüler. Eski, kışlık yerlerine geri yumurtalarını yapıyorlar. Işık az olduğu için yumurtayı görmüyorlar. Yemeyi biraz olsun bıraktılar, ama gurk olan tavuğu bir türlü aralarına almıyorlar. Hayvanı keke mahvettiler. Yaa sırtında tüy kalmamış, bugün görünce şok oldum. Kan çanağı kalmış sırtı yaa. Dört-beş gündür bir yerdeler. Hayvanı aralana almıyorlar.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir de civcivleri ne zaman karıştırabilirim(bir araya getirebilirim) diğer tavukların arasına. Bir şey yaparlar mı acaba? Tavuklar, komşumun tavuklarının arasında geziyorlar. Civcivler bir şey yapmıyor, bende koysam olur mu ki acaba?

Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygılar.
Mesajınızı tekrar gözden geçirip, düzelt kısmına basın ve gerekli düzeltmeleri yapın. İnanın okurken yorucu, düzeltirken daha da yorucu oldu.

"Bir de burdan giriliyor, burdanda..." derken biz oraları görmek istiyoruz, ama göremiyoruz

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön