Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suatpelen
Bu yaz,bütün yılbaşı ve paskalya kaktüslerim öldüler.Dikiliden arkadaşım süper kocaman bir ,yılbaşı çiçeği hediye getirdi.20 gün içinde loblarını döktü ve oda öldü.Anladımki bu seneki sıcaklara çiçekler dayanamadı.Çok sevmeme rağmen,bir daha çiçek yetiştirmiyeceğim,çok üzüldüm çünki.Onca çiçeğim ziyan oldu gitti.
|
Değerli çiçeksever arkadaşım benim de yılbaşı çiçeğimin biri öldü tane tane döküldü ama benim de bir çok menekşem vardı üstünde tohum kesesi olanları çiçek sapından kendiliğinden yaprak vermiş olanları vardı mantar yapıyor dediler arkadaşlar bir kaç tane kaldı balkona çıkardım balkona gölge olsun diye gölgeleme filesi gerdim ben de bir karar aldım menekşe beslememeye ya da mümkün olduğunca az menekşe sahibi olmaya inanın benim de içim acıyor aklıma geldikçe en iyisi kaktüs ve atlas çiçeklerinin çeşitlerini beslemeye yazın sıcağa dayanır kışın soğuğa yıllarca dayanır ölmez benim 15 yıllık kaktüsüm var 7 yıllık bile aslında daha eskileri de vardı ama üniversiteyi dışarda okumam bizimkilerin ev değiştirmesi sebebiyle yok oldular şimdi yeniden eski çiçeklerimin cinslerini buluyorum.Üstünde yapay çiçeği olan kaktüslerim gerçekten çiçek açıyor ve bir gün değil bir kaç gün dayanıyor çok mutlu oluyorum.Aslında daha şnslıyız her yerde avmler yapı marketler var internet var....Zamanla şuna karar verdim aynı cins çiçeklerden fazla yetiştirmemek değişik çiçeklere yönelmek.Sağlıcakla kalın şimdiden bayramınız kutlu olsun.