View Single Post
Eski 14-08-2012, 16:05   #10
Rahat
Ağaçsever

Rahat's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
Merhabalar dostlar Benimde bir kaçış planım var.

Ordu - Mesudiye'liyim.Köyümüzün ismi Yeşilce.İsmindende anlaşıldığı gibi yemyeşil tipik bir Karadeniz köyü
4 sene kadar sonra kaçmayı düşünüyorum.O zaman uygun bir vakit olacak.
Köyde evimiz ve 2-3 dönüm kadar bağ-bahçe gibi işlenebilecek topraklarımız var.Tarlalar ise ekilmediği için orman oldu.

Gelelim planlara ;
Bu sene gidip inceleme yapma şansım oldu.Eskiden yayla evimiz vardı ama satıldı dedemin hastalığında.Yazın köyde hayvan tutmak yasak.Yaylada da evim yok ve hayvan besleyeceğim için önceliğim yayla evi.Öncelikle bir at, 2 inekle başlamak istiyorum ben.Ot ihtiyacını karşılamak için çok fazla kullanım dışı çayır var.Hayvan bakmayı bildiğim içinde kolay olacak yani.

Yayla evi ;

5*8 bir temele oturacak 40 metrekare düşünüyorum.Yılda 5 ay kalınacak.
Alt kat taş olacak tipik karadeniz mimarisi.2 metre yükseklikte, 40-50 cm kalınlıkta taş duvar üzerine eski usul ahşap olarak kullanım alanı.
Alt kat ahır, eğimli araziden kazanıyoruz. Elektrik bağlatmayı düşünmüyorum, su getirmekte zor olacak.Belkide mutfağın olduğu tarafta bir yükseltinin üstüne su deposu koydurup yüksekten suyu düşürerek motor ihtiyacınıda halletmiş olabilirim.
Bu sene inşaata başlanacak.Yayla evinde temel olmaz, kazılan alana taş duvar örülür üstüne ev atılır.Ahşap karkas yapılacak. Hemen gölün üst tarafına yapılacak göl manzaralı yani :P
Yaylamız ;
Size bir tavsiyede bulunmak isterim. Madem 4 yılınız var, o zaman permakültür ce earthship konularında biraz araştırma yaparsanız, hem sürdürülebilir tarım, hem de sürdürülebilir yerleşimle ilgili uygulamaya geçeceğiniz zaman bir çok bilgiye daha sahip olursunuz.

Rahat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön