View Single Post
Eski 14-08-2012, 11:52   #1948
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Merhaba arkadaşlar, yazın sonuna neredeyse geldik ama işgüzar süs tavuğum yüzünden yine civcivlerim oldu.

Süs tavuklarım büyük bir kümeste kapalı duruyor. Tavuklardan biri gurk oldu. Hep beraber yumurtladıkları yuvaya yattı. Hadi ilk defa gurk oluyor, hevesini alsın diye müdahale etmedik. Tabi diğer tavuklarda yanına yumurtlamaya devam ettiler. 10 kadar yumurta olmuş. İkişer gün arayla bir civciv çıkıyor ve anne de altında yumurta olduğu için çıkan civicivleri gezdirmeye kalkmıyor. Mecburen çıkan civcivleri evde beslemek zorunda kaldım. 3 civcivim oldu. Başka civciv çıkmayınca el feneriyle yumurtaları kontrol ettim. Cılk olmuşlar. Yumurtaları atıp civcivleri tavuğun yanına koydum ancak tavuk bir tek en son çıkan ve 2 gece evde kalan (diğerleri bir hafta kaldı evde) civcivi sahiplendi. Diğer ikisini dövüyor, mecburen 3 civcivi de alıp evde bakıyorum. Bakıyorum da hayatımdan bezdim vallahi bunların yüzünden.

Şimdi civcivler beni anneleri sanıyorlar herhalde, yanlarından ayrıldığım anda ortalığı yıkıyorlar bağırmaktan.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön