View Single Post
Eski 12-08-2012, 00:25   #132
eflone
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Aslında daha olgunlaştırdıktan sonra paylaşacaktım gelişmelerimi ama bütün olan biten gerginliğe rağmen güzel şeylerin devam ettiğini göstermek istedim. Birkaç seri postla gelişmeleri aktaracağım.

Öncelikle geçen uzun sürede 3 kudzudan daha zayıf olduğunu söylediğim ve kutuların içinde baktığım kudzu malesef öldü; mantar hastalığından diye tahmin ediyorum, yoğun neme ve havalandırma eksikliğine dayanamadı. Diğer yandan balkona aldığım kudzunun yazın etkileri ve balkonumdaki değişikliklere tepkisini ölçmüş oldum. Akut dönemde birçok yaprağını kaybetmesine rağmen ölmedi ve balkonumda birkaç haftaya kadar önce yoğun yaşadığım pest sorunu kudzuyu da bir süre ağır etkiledi. Ancak geçtiğimiz günlerde dik sürgününü verdi ve büyümeye devam ediyor.
Name:  agaclar157.jpg
Views: 1531
Size:  71.2 KB

Bu arada kutuda baktığım kudzu dikey sürgününü büyütüp kutunun tavanına vurmaya başlamıştı.
Name:  agaclar151.jpg
Views: 1546
Size:  51.5 KB

Çelik üretimi için bunun bir fırsat olabileceğini düşünüp hemen fazla kısımları her çeliğe en az bir tomucuk kalacak şekilde kestim.

Name:  agaclar152.jpg
Views: 1672
Size:  29.0 KB
Ancak zayıf kudzuyu kaybettiğim dönem aynı ortamda bulunan iki çelik de hastalanıp öldüler.

Name:  agaclar155.jpg
Views: 1517
Size:  69.5 KB
Yakın zaman fotoğrafında yeni 3 sürgünün çıktığı görülebilir. İlk verilen sürgün kadar hızlı büyümeseler de ileride daha avantajlı bile olabilir.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön