Merhabalar,
Bu aralar başım yavru hayvanlarla dertte. Yaralı ve düşkün hayvan bulma konusunda rekor kırmış vaziyetteyim, gün geçmiyor ki bir yavru bulup onunla ilgilenmeyeyim.
Bu sefer de bir çığlık-viyaklamayla pencereye koştum. Bu ses neye aittir derken koskocaman bir kedinin ağzında tuttuğu birşeyi boğmaya çalıştığını gördüm. Önce yavru kedi sandım ama yanına gidince tavşan olduğunu anladım. Garibim minnacık avuç kadar tavşan nereden çıktıysa kediye av olmuş.
Sağolsun yardımlarla kediyi kovalayıp yavru tavşanı alabildik. Boynundan ve gözlerinin altından yaralanmıştı. Akşam saatlerinde İstanbulun çeşitli semtlerinde veteriner veteriner dolaşıp (hiçbiri tavşanlarla ilgilenmek istemedi), çok da ehil olmayan bir sosyete veterineri bulabildim. Muayene, pansuman ve antibiyotik için bütçeme göre servet ödedikten sonra onu oraya geçici olarak bıraktım.
Sahiplendirmeye çalışacaklarını söylediler ama sosyetede tavşanı kim alsın, ancak pet-shoplara satar diye düşünüyorum. Pazartesiye kadar onlarda kalacak, sonra haberleşeceğiz.
Apartmanda kedimle beraber yaşıyorum. Geçici olarak belki bakabilirim ama kedimin avcılığından korumam çok zor olacak. Bahçeli veya geniş balkonlu birisi belki sahiplenebilir diye buraya yazıyorum. Alabilecek olan varsa...
Cinsiyeti ne inanın bakma fırsatım olmadı. Avuç içi kadar beyaz; kulakları kahverengi. Fotoğrafını da çekemedim ama çok şinin pofuduk birşey.
|