View Single Post
Eski 09-08-2012, 22:18   #294
Mete Tiren
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Vatan

Dostlar hani bardak dolar da taşar ya aynı o durumdayım durumdayız...

Her şeyi bir kenara bırakıp yazıyorum bu yazıları bir insan olarak bu her santimi kanla sulanmış vatanın bir evladı olarak... Acının ve ölümün dili dini aşireti ve meshebi yok ve olmayacaktır. Her yüzde ve tende ölüm aynı ölüm adı başkadır ancak tadı aynı...

Biz şehit dedik vatan uğruna toprağa düşen canlara bir başka din bir başka bir şey. Ben şehit diyorum öldüler kelimesini dahi kullanmıyorum zira onlar ölmediler ve ölmeyecekler.

Her görüşe ve fikre saygı duyuyorum onlarında benim görüşlerime saygı duydukları gibi. Ama toprağa düşe her cana verilen 20 senelik emek aynı emek her ananın döktüğü göz yaşı aynı yaş her babanın bıraktığı uyku aynı uyku.

Terör belasının şehrini bulamadım ben bir oğlu dağda bir oğlu askerde olan babalar gördüm gözü yaşlı. Nice analar gördüm yarım yamalak iki dilde yaktığı ağıtlarla. Duvara bayrak asmakla milliyetçi olunmuyor veya şehit verildiğinde iki gün bağırıp çağırmakla.

Mete dile kolay diyorsanız abim dediğim yoldaş bellediğim Selami abim daha yeni geldi askerden onunla beraber uyudum uyandım tam 1 sene saç döktüm onunla beraber şafak saydım anasıyla babasıyla her gün keder...

Mete on gün yemek yiyemedim geçen yok bulamadık iftarımı onuncu günün akşamı açtım dediğimde haram oldu o lokmalar bana kim ne derse desin 110 kilo gönderdiğim dağ gibi adam 60 kilo geldi geriye aslanım Irak 2 kilometre İran 3 kilometre en yakın Türk köyü 22 kilometre bırak başka şeyi suya hasrettik berrak bir damla suya dedi canımı benden söktü de gitti o telefon.

Kendisi de doğunun bir şehrinden ben buralardanım ama kardeşiz ve bu millet uğruna aylarca her şey VATAN için dedi kelle koltukta yattı uyuyamadı uyuyamadı.

Şimdi oturduğunuz yerden bağırıp çığırıncağımıza zamanında çomağı vermeyecektik bazı insanların eline çomağıda biz verdik bu adamların eline o adamlarıda biz getirdik oraya. Ya nasıl konuşuyorsun Mete derseniz biz son sözümüzü Çanakkale'de söyledik ve ne dediğimizi tüm dünya iyi anladı.

Bizi biz yapan değerleri gerek televizyon gerek şu bu ile elimizden aldılar ve geriye ne kaldı biliyormusunuz ? Hiç bir şey... Nerede o mezun veremeyen Galatasaray lisesinin öğrencileri nerede bizler. Kimileri dine dil uzatıyor kimileri başka şeylere kendine dönüp bakan yok. Bunlara sebep olan benim diyen yok ama ben söylüyorum suçlu benim edep ahlak saygı ve gelenek göreneğime sahip çıkamadığım için bunlar oluyor.

Beğenselerde beğenmeselerde dedelerim Allah Allah diye çıktı er meydanına Allah diye diye yaşadı hayatı boyunca dünyaya Osmanlılar dediği zaman herkesin yüzünün rengini değiştireceği bir ün bıraktı ve bizlerde onların torunlarıyız ve özümüze döndüğümüz sürece biz oluruz !

Beni hemen hemen herkes yazılarımdan nasıl bir insan olduğumu anladı ve ben özümüzü kaybetmemek için televizyonu dahi evimden attım gerici diyen örümcek kafalı diyenler çok oldu eyvallah görüşündür saygı duyarım dedim ama diyenlerin çocuklarını da görüyoruz.

İşin özü illaki saldırı olduğunda milliyetçi olmayalım ben hayatıma işledim milliyetçiliğimi yaşayışımla özümle sözümle devam ettirmeye çalışıyorum saldırı olsa da olmasada ben bu vatanın asli evladıyım ne zaman bana lazım olunursa ben buradayım ve hep olacağım askerlikten nasıl kaçarım düşüncelerinde değil burada......

Terörün dili dini ırkı ve milleti yok acı her yerde aynı acı ağlayan her yerde benim anam en azından bir insan ve anne rengi ırkı ne olursa olsun bir anne. Küçükken büyüyüp asker olacak diye ninniler söyleyen mehmedim benim diye mehmetçik yetiştiren her ana babanın ellerinden öpüyorum bu vatan size yüz yıllardır minnettar ve öyle kalacak VATAN SAĞOLSUN

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön