Kabağımın son durumu hakkında bilgi vermek ve öteki yarışmacıların da bilgi vermelerini rica etmek istiyordum. Bu amaçla foruma girmiştim. Bu arada, konumuz bal kabağı olduğu için birden bire Türkçemizin güzel bir deyimi her ne hikmetse aklıma geliverdi. Bu deyim “Laf söyledi bal kabağı”. Türkçemizin daha nice böyle güzel deyimleri var. Tabii ki konumuz deyimler olmadığı için biz konumuza yani dev bal kabağı yetiştirme işine dönelim.
Dün ve bugün bal kabağımla beraberdim. Çünkü izne gideceğim ve kabağımı 6 gün göremeyeceğim. Yapraklarındaki mantarlar geçmediği için bir kere daha ilaç yaptım. 6 gün boyunca sulanamayacağı için bol bol suladım. Kabağın yerleştiği alanda sulanmadık yer bırakmamaya çalıştım. Hortumla yani elle suladığım için bu iş neredeyse 5 saatimi aldı. Çünkü bir yandan suyun yapraklara gitmemesine çalışıyorum, bir yandan da yapraklar arasında dallara basmadan hareket etmek zorunda kalıyordum.
Sadede gelirsem kabağın büyümesi hızlanmış gibi görünüyor. Aşağıya büyük kabağın bir fotoğrafını koyuyorum. Ancak artık ağırlık tahminini vermeyeceğim o işi fotoğraflardan size bırakıyorum.
Bir ikisi hariç öteki yarışmacılardan niçin hiç ses çıkmıyor?
Selamlar, saygılar..
Büyük kabak 08 Ağustos 2012