View Single Post
Eski 09-08-2012, 18:09   #1195
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Beğeni: Güzel veya çirkin yargısını verdiren duygu, herhangi bir konuda güzeli çirkinden ayırma yetisi

Sizin öneriniz nedir?
Yıllarca bu işin eğitimini vermiş biri olarak bu konuda Türk Dil Kurumu'nun önemli bir rehber olduğu görüşündeyim. Bu noktada da tıpkı Sayın Malina'nın da alıntıladığı gibi güzel ve çirkini birbirinden ayırma yetisi olduğu görüşünden yola çıkarak; beğeni kelimesinin, "ben bunu beğendim" anlamında kullanıldığını düşünüyorum... "Beğeni yapamıyorum" söylemi doğru bir kullanım değil, haklısınız. Ancak sitedeki kullanım amacını farklı bir anlam altına taşımak da yersiz. TDK Bilim ve Sanat Terimleri Sözlüğü / Felsefe bölümünde de "kesin, güvenilir, ince ayrımlara varan bir duyguya dayanan estetik yargılama ve değerleme gücü; güzeli çirkinden ayırma yetisi" olarak tanımlanan "BEĞENİ" kelimesi üzerinde bu kadar çok tartışmak yerine kullandığımız kelimelerde mümkün olduğunca hata yapmama gayretinde olsak nasıl olur?

Örneğin Sayın Serpent'in mesajında ilk dikkatimi çeken yanlış kullanımı yapmak tabiri ve birçoğu kelimesinin bitişik yazılmasının gerekliliği bence daha büyük önem taşıyor...

Saygılarımla...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön