View Single Post
Eski 09-08-2012, 02:23   #106
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Geçtiğimiz kış başında başımıza benzer bir olay gelmişti. Köpeğin alt arka dişlerine yaklaşık 5cm. lik bir kemik parçası saplanmış. Daha doğrusu dişlerin üzerine kapak gibi kapanarak sıkışmış. Hayvan mutsuz duvarın dibine sokuluyor, ağzını açıp ayağı ile bir şeyler yapmaya çalışıyor, kafasını sallıyor, baktık ki kemik takılmış kalmış. Ağzından salyalar akmaya başladı bir müddet sonra, elimi sokmaya çalıştım ama hayvanın canı yanar ısırır diye cesaret de edemiyorum, oysa Kontes çok uyumludur bize karşı ama can havli ile ısırabilir de. Neyse yine veterinere haber verdik, içeri bahçeye alarak kontesi tuttum ve veteriner kolaylıkla aldı kemiği. Biraz zedelenmiş oradaki dokular, bir ufak iğne de yaptı veteriner önlem olarak. Kuzu kemiği gibi bir şeymiş. Biz olmasak nasıl çıkaracaktı ki, imkanı yoktu. Belki de zamanla apse yapacaktı, hayvan su içemeyecek, yemek yiyemeyecekti. Bu başıma gelen durumu köpeğin uysal olması sayesinde atlattık ama ya diğer köpeklerden birine olsaydı onları yakalamak ve anestezi olmadan ağız içine müdahale etmek imkansızdı. Bu riskin varlığını köpeklere kemik verirken aklınızda tutmanızı rica ederim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön