Merhaba Adalet Hanım'cım,
Enzim olabilecek mi bilmiyorum ancak kullandığım maya miktarı fazla geldi sanırım. Mesajınızda 10 litreye 3 yemek kaşığı maya eklediğinizi yazmıştınız. Ben de 5 litreye 1 yemek kaşığı maya eklemiştim.
Karışımın ağırlıklı olarak meyveden oluşması, parçalayıcıda neredeyse püre kıvamına gelmesi ve sıcak hava mayalanma sürecini hızlandırarak ani ve çok miktarda gaz çıkışına neden oldu.
Delik sayısını arttırıp 23-24 derecelik bir odaya alınca sakinledi , gaz çıkışı çok az. Deliklerin olduğu parmakların altından eldiveni bağladım.
Hızlı mayalanmanın enzim oluşumuna olumlu ya da olumsuz katkısını bilmediğim için ben de meraktayım
