View Single Post
Eski 08-08-2012, 01:34   #94
nicea
Ağaç Dostu

nicea's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
sayın clays bu işe çok umut bağladım derken kastınız işi büyütüp ticari yapmak herhalde.büyük bütçelerle 50-100 dekar yapıp rusyaya satabilecekseniz kurtarır.yoksa domates yetiştirmek için çok pahalı bir yol.topraksız tarımın cazip bir üretim tekniği değil.onu belirteyim yanlış anlaşılma olmasın.iç pazara ürün verecekseniz önemli olan ürünün şekli ve iriliği.dışardan bakıldığında toprakta yetişenden farkı olmadığı için aynı fiyatlandırma geçerli.kimse piyasada kilosu 1 tl iken domatesiniz topraksız yetişiyor ve tadı güzel diye 2 tl yazmıyor.verimlilik konusuna gelince , dekardan 30-40-50 ton diyor herkes.evet yüksek teknoloji + ısıtmayla beraber 9-10 ay aynı bitkiden ürün alabilirseniz olur.tesislerin resimlerini incelerseniz ne kadar uçuk olduklarını görürsünüz.labaratuar gibi hijyenik , herşey otomatik ve titizlikle çalışılıyor.demek istediğim iklimlendirmeyi yapsakta o kadar uzun dönem üretim yapamayız , yapsakta aynı kaliteyi her dönem koruyamayız , bitkimizi yaşatamayız bile.olaya bu şekilde bakarsanız topraklı üretimle rekabetin ne kadar zor olduğu anlaşılıyordur umarım.dediğim gibi büyük bütçelerle profesyonel olarak yapılmayacaksa hobi gözüyle bakın.

Sayın clays dünkü mesajımda zaten temin etmeniz gerekenler var.ona bakarak kendi listenizi oluşturabilirsiniz.bir tek hangi gübreleri alacağınız yok.onlarıda yazıyım hemen.
25 kg çuval olarak potasyum sülfat , kalsiyum nitrat , magnezyum sülfat , mkp , potasyum nitrat(formüle göre gerekmeyebilir)
1 kg toz olarak demir edta ya da eddha
iz elementlerde 1 kg olabilir ama 100 er gramda yeterlidir.(borik asit , bakır sülfat , mangan sülfat , çinko sülfat , sodyum ya da amonyum molibdat)
ayrıca bunları tartabilmek için 1 tane hassas cep terazi 1 tanede 10 kg'a kadar tartan dijital terazi lazım.
ph düşürmek içinde asiti unutmayalım.sülfürik , fosforik vs.....

nicea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön