Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Benim saz ekibi alıştı kemik yemeye... Fakat üçü de yaşlı; kemik verirken onlara sanki eziyet ediyorum gibi geliyordu. Onun için kuru mama veriyorum artık. Poşetle çıktığımda aman bir sevinç bir sevinç geliyorlar yanıma. Ağızları bir karış açık heyecanla bekliyorlar. Kuru mamayı önlerine koyunca koklayıp uzaklaşıyorlar. Üzülüyorum öyle olunca da. Ama sabah baktığımda kuru mama yenmiş oluyor. Devam etsem mi bu şekilde? Alışırlar mı?
|
Kuru mamaya alışacaklarını düşünüyorum zamanla. Kuru mama ile birlikte içmeleri için temiz bir kap içinde su da bulundurmanız gerekecek sadece. Kemik yemeye alıştıkları için kemik beklemeleri normal. Kemikle beslendiklerinde dişleri ile fazla öğütmeden yuttukları kemik parçalarının sivri kısımları bağırsak delinmesine kadar varabilen ciddi durumlara yol açabiliyormuş.
Kuru mamayı yemeyerek oradan ayrıldıklarını söylüyorsunuz. Kuşlar da kedi köpek maması yemeye bayılıyorlar. Yemeyip başından ayrıldıklarında hemen karga, saksağan, serçe gibi kuşlar başına üşüşüyorlar mamanın. Bazen bizim bahçenin kedileri kendi kedi mamalarından ayrı olarak açgözlülükle köpek mamasından bile tırtıklıyorlar.
Bir süre izleyin isterseniz, acaba mamayı sizin saz ekibi mi tüketiyor

.