View Single Post
Eski 07-08-2012, 22:59   #92
idris şenol
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicea Mesajı Göster
sayın şenol ilk meyveler renklenmeye başladıktan sonra yavaş yavaş ec'yi yükselttim. 3,60-3,70 civarında 1 ay'a yakın besleme yaptım.zaten suyuma dozajında gübre verdiğimde bu değerlerin altında sulama yapamıyorum.sonuç = domatesler yeterli iriliğe ulaşmadan kızarıp toplanacak hale geliyor.Buda tonajı düşürdüğü için istemediğim bir durum.Birde denediğim tür beef cinsi , iri tip olduğu için su ihtiyacı diğer sırık çeşitlerinden daha fazla.Tahminim yüksek ec 'den dolayı bitkinin su alımı azalıyor , meyve beslenemediği içinde gelişimini tamamlamadan kızarıyor.Son 1 haftadır resimlerde de görüldüğü üzere gübre miktarını düşürdüm.istediğim kadar olmasada tanelerde biraz düzelme oldu.

şu aralar ro sistemlerini inceliyorum.birkaç yerle görüşüp fiyat aldım.sanırım bir tane almak şart oldu.
ro: ters ozmos sistemi kurulması mutlak gerekli ,enazından %50 karışım sağlasın çok büyük avantaj sağlar
ro sistem araştırması konusunda yaptığnız araştırmaları paylaşırsanız sevinirim,fiyat,kapasite,firma vs bilgiler teşekkü rederim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön