View Single Post
Eski 07-08-2012, 05:38   #4
edis2209
Ağaç Dostu

edis2209's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Merhaba, yeni konu ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim. Merak ettiğim fotoğrafın nerede çekildiği ve tür tespitinin nasıl yapıldığı.
Sevgiler.
Sn. Jineop,
Nif dağında, Alman tarlası olarak bilinen bölgede çok az sayıda tespitle görüntüledim. Teşhisi konusunda ise tereddütte kaldım. Tez konusu yapan bir fotoğraftan yola çıkarak çok benzettim. Sadece çiçek orta kısmı kısa püskül şeklinde olmaması kafamda soru işareti olarak kaldı.. Mesela şu anda bulamayabilirim ama yine Nif dağına ait olduğu çok az bilinen "Nifensis" i fotoğraflamak istiyorum.. Fakat nasıl bir çiçektir ki hiç bir kaynakta fotoğrafına rastlayamadım. Yakın Doğu Ünv. bu çiçeğin tezini hazırlamış bir akademisyenden yardım istedim dönüşü olmadı maalesef.. Enteresandır ki paylaşımcı olmayan kişilikler sanki mezara götürecek gibi bir gizemle saklarlar elde ettiklerini.. Kusura bakmayın çiçek, ağaç, bitki ve böcek sadece hobim ve doğaya inanılmaz sevgisi olan birisi olarak öğrenme isteğimden kaynaklanan bir heyecanım var.. Sizlerin sayesinde bir şeyler öğrenmeye başladım.. Şayet sık sık sizleri rahatsız ederek sorduğum sorular ile sıkıntı yaratıyorsam lütfen ikaz edin.. Sayın hberbul'un konuya eklediğim fotoğraflara "Peygamber Çiçeği" tespiti nedeniyle eklemiş olduğum fotoğraflar tarafımdan kaldırılmış olup, Görmüş olduğum Zeybek Çiçeği fotoğrafı konuya eklenmiştir. Saygı ve sevgilerimle..

Düzenleyen edis2209 : 23-08-2012 saat 09:40
edis2209 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön