View Single Post
Eski 07-08-2012, 02:03   #91
nicea
Ağaç Dostu

nicea's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
sıra geldi sorularınıza.fiyat kııyaslaması yaparsak perlit en hesaplısı olur.bulunduğunuz yerde fidan yetiştiriciliği yapılıyor ise inşaat malzemesi satışı yapan firmalarda tarım perliti bulunur.200ltlik çuvallarda 13-15 tl arasında olması lazım.ihtiyacınız 3,5 m3 kadar olur.bulunduğunuz yerde cocopeat bulabileceğinizi sanmıyorum.antalya ya da izmirden getirseniz nakliyesi kendisini geçer.ben izmirden kendi aracımla gidip almıştım.oluk içinde aynı şey geçerli.önceki mesajımda saygın plastiğin oluğunun bu iş için yapıldığından bahsetmiştim ama onunda kargosu kendisini geçer.bende kış ekimi için oluk sistemine dönmeyi düşünüyorum.standart yağmur oluklarına bir göz atıcam , iş görecek gibilerse temini kolay olduğundan tercihimi o yönde yapabilirim.bu arada en az 110 metre oluk ihtiyacınız var.tahminlerim 450 fide , 25cm dikim aralığı ve 8 litre fide başı katı ortam içindir.su deposuna gelince , ne kadar büyük olursa o kadar rahat edersiniz.ben 300 bitki için 2m3 kullanıyorum , 3 gün dayanıyor.hergün sadece ph düşürmek için asit veriyorum.

2000tl lik bütçe biraz az gibi .3 tonluk su deposu+gübreleri alsanız 1000tl tutar.perlit+oluk+sulama boruları ve filtre+motor+ec ve ph ölçerler+vs... gibi liste uzar gider.

ya bütçe arttırılmalı ya da bitki sayısı düşürülmeli

nicea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön