View Single Post
Eski 06-08-2012, 21:48   #2790
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Dakikalardır fotoğraflara bakıyorum, yılan ve kurbağa fotoğraflarına takıldım kaldım.
İnanır mısınız, ürpermeme engel olamadım, öyle çok korkuyorum ki, bir zamanlar bahçede gördüğüm yere iki yıl basamadım.
Doğrusu böylesine bir olayı yakalayıp fotoğraflayabildiğiniz için kutlarım sizi.

Diğer fotoğraflar her zamanki gibi çok güzeller, özellikle katmerli zinnialar
Asterler çok güzel açmışlar, diğer renkleri de görebilecek miyiz?
Benim asterlerde daha tomurcuk bile yok.

Cosmoslar coşmuş, fazla sulandığında bol yaprak verip boya gidiyorlar, suyu biraz kısarsanız daha bol çiçekleniyorlar.
Seneye bahçenizin her yerinde rengarenk boy göstereceklerdir, tohumların düştüğü yerlerden kendiliğinden çimleniyorlar.

Çiftçi aile biblonuz çok hoş, yerine yakışmış, tamirat çok başarılı olmuş, hiç belli değil
Adalet Hanım;
Zinnialardan tohum alabilmek için gerekli önlemleri aldım. Öbeklerin etrafını çepeçevre badana fırçası sapları ile çevirip, kauçuk fidan bağlama ipi ile sağlama aldım. Artık kuvvetli yağış ve rüzgarlarla yerlere yatıp çürümeyecek. Böylelikle sizlerede tohum alabileceğim. Nitekim bugün çok kuvvetli bir yağış ve etkili rüzgar olmasına karşın, hiç yere yatan olmadı.

Name:  015.jpg
Views: 650
Size:  70.5 KB

Cosmoslarla iligili bilgileriniz beni sevindirdi. Demekki gelecek yıla tohumdan ekmem gerekmeyecek. Aslında onları çok fazla sulamıyorum. Ama saçak dibinde olduklarından, her yağmurda daha çok sulanıyorlar.

Yılan fotoğraflarına gelince;
Aslında benim için tehlike yoktu! Zira olay ahşap bordürlerin içindeydi. Bense dışarıda. Olayın geliştiği mekanı daha geniş açıdan fotoğrafladım. Şimdi daha iyi anlaşılır sanırım.

Name:  115.jpg
Views: 631
Size:  58.1 KB

Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön