View Single Post
Eski 06-08-2012, 15:19   #88
nicea
Ağaç Dostu

nicea's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
ilk defa deneyeceğinize göre cocopeat slab'lerle başlayabilirsiniz.dikim yerleri ve drenaj delikleri açılmış halde geliyor.100 tane alsanız 400 bitki dikebilirsiniz.kalan 50 fidenizide toprağa ya da saksılara dikin.hem karşılaştırmış olursunuz , hemde bozulan bitkilerinizle değiştirmek için yedek olur.drenaj olarak benim gibi trapez saç kullanabilirsiniz.biraz pahalıya geliyor ama temin etmesi ve kullanımı kolay.drenaj suyunu kullanmayacaksanız coco slablerinizin yerden yüksek olması yeterli.drenajda önemli olan fazla suyun slablerden alınması.100 coco slab+trapez saçlar 1000tl tutmuştu benim.drenaj olmazsa fiyat yarıyarıya düşer.sulama olarak pnj damlatıcalar+kazık sistemi güzel ama deponuzun yosunlanmamasına ve filtrelemenize çok dikkat etmeniz lazım.yoksa damlatıcılarınız tıkanır.basit ve ucuz olsun isterseniz oluk sistemi yapabilirsiniz.her ne kadar kullanmamış olsamda saygın plast'ın olukları bu iş için güzel ürünler.içine perlit doldurup dikim yapabilirsiniz.tek parça oluk olmasından dolayı klasik damlama sistemi yapabilirsiniz ama bu tarz sulama , su miktar ve zaman kontrolü açısından biraz ilkel.
umarım yardımcı olabiliyorumdur.bu arada usta tabiri benim için biraz iddialı olmuş.öğrenciyiz , öğrenmeye çalışıyoruz.

nicea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön