View Single Post
Eski 05-08-2012, 00:56   #1743
thinkup
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Iyi gunler kudret bey.ben japonyada yasiyorum.Bu siteyi zaman once buldum.cok guzel calismalar ve inanilmaz basarili topraksiz tarim projeleri ile dolu.Hemen her forumda isminiz gectigi icin yardimlarinizdan dolayi,sizinle ticari amacli turkiyede baslattigim topraksiz tarim marul uygulamasiyla ilgili konusmak ve tecrubelerinizden faydalanmak isterim.Umarim herhangi bir sekilde rahatsizlik vermem.Mesgul oldugunuz kanaatindeyim.Sorum su olucak.180 metre uzunlugunda 100mm yatik pvc boru icinde marul yetistiriciligi icin elleri sivadik.Deneme amacli oldugu icin az yapiyoruz.Japonyadaki arastirmalarimla maliyet dusurmek icin pvc boruyu yikanmis cakilla doldurucaz.Sistem ebb&flow olucak.Yani su boruya dolucak ve bosalicak.Birkac dakikada dolup bosalicak.Zaman araligi gozlemlenerek ayarlanicak.Besin eriyigi olarak japonyadan gonderdigim haiponica isimli urunu kullanicaz.A ve B olarak ikiye ayrilmis sekilde satiliyor.900 kok marul yuvasi olucak.Hesaplamalara gore 150 litrelik bir besin karisimi boruyu doldurmaya yeterli.Ancak emin olamadigim bilgi bu karisim 900 koke haftada bir degisimle yeterli besini verebilicekmi.Kok basina dusen karisim 170 ml.Sizin tecrubelerinizle bo konuya yorum yapmanizi bekliyorum.Saygilar

thinkup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön