Sayın Limon ve Alitekkenx önerileriniz için teşekkür ederim.
Öncelikle ağaç dikmeyi düşündüğüm yere ilişkin bir fotoğraf yükledim. Konu mankeni olarak da benim ihtiyar ve emektar Toyota Tercel'i kullandım.
Bir ve iki numaralı kırmızı oklar, ağaç dikeceğim iki seçenek. Her iki yerden birine dikeceğim.
Hazır numaralamışken biraz da şişineyim dedim ;-)
3 numara benim dört yaşındaki genç ceviz ağacım. Taşındığım zaman ben diktiydim. Bu yıl ilk cevizleri geldi. 5-10 tane ama olsun. Maşallah deyin. Boy 3 metre. çap 15-17 cm.
4 numara avludaki çam ağacım. Cinsini bilmiyorum ama maşallah çok gürbüz ağaç. Boy tahmini 24-25 metre. Gövde çapı 75 cm. Bu yıl tepesinin 1 metresini kestirdim. Yoksa uzayıp gidiyor. Kuvvetli rüzgarda çok sallanıyor. Yıkılacak diye korkuyorum.
5 numara benim favorim. Kiraz ağacı. Gölgesi muhteşem. Kirazları kaysı kadar oluyor nerdeyse. Kocaman ve çok tatlı kiraz veriyor. Köyde ilk bu ağaç meyve veriyor. Erkenci. Bir de; bu ağacın kirazında hiç kurt olmuyor nedense. 5 yıl oldu bir tane bile kurt görmedim. Sanırım 35-40 yaşında vardır. Gövde çapı bir metre. Boyu 12-13 metre.
6 numara armut ağacım. Bu da eski. 35-40 yaşında. Sarı tereyağ armudu veriyor. Eylül sonu armutlar olgunlaşıyor. Yumuşacık ve olağanüstü çok sulu meyvesi var. 3-4 kere meyve yükünden dalları kırıldı. Boyu 12-13 metre. Gövde çapı 75 cm. Ortalama 250 kilo armut veriyor. Harika bir ağaç.
7 numarada üzümlerim var. Buraya has Eger-2 denilen yerli bir cins. Soğuğa ve mantar hastalıklarına karşı dayanıklı. Taneleri orta büyüklükte sulu ve lezzetli. Ancak çok çekirdekli. Çekirdekler de demir gibi sert. Bu yıl iki tane çekirdeksiz üzüm fidesi ekledim. Biri Crimson, biri de Thompson cinsi. Bu görünen yerde 15 asma kütüğüm var. Üzümünü ye ye bitmiyor.
8 numara ise konu mankeni. Benim ihtiyar Toyota. Dört çeker. Kubbe çökük ama mihrap yerinde. Dağa taşa vuruyorum banamısın demiyor. :-)
Alta bir tane de Afrika akasyası resmi koydum. Üstü şemsiye gibi deyince neye benzesin, onu göstermek için. Temsili resim yani.
|