Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuro1956
Sayın çamtepe, toprağı % 35 kumdan dolayı süzek olarak düşünmüştüm ama %42 mil den dolayı süzek değil.
|
Sanırım kilden dolayı yazacaktın.
Sıcak havalarda fidanlara olsun ağaçlara olsun çok su verilmez, bakınız yapmış olduğum bir hatayı sizlerle paylaşayım.
Acemi olsam suçu fidana bulacağım, ektim ve fidanlar yaz ortasında kurudu diyeceğim.
Ya da bu fotoğrafı koyup sizlere sorsam, fidanlarım kurudu nedenini bilen var mı? desem ne cevap verirsiniz.
Arkadaşlar böyle sorulara cevap vermek çok zor, bunu sorarken toprak yapınızı çok güzel anlatmanız gerekir, ne zaman ne kadar gübre verdiğinizi, ne aralıkta sulama yaptığınızı daha önemlisi
ne kadar su verdiğinizi, hatta toprağın işlenip işlenmediği, sulamalardan sonra çapa yapılıp yapılmadığı bilinmesi gereken unsurlar, Sorularınıza bu gibi bilgileri de kısaca eklerseniz cevap veren arkadaşlarımız daha net bir şeyler söylerler.
Üstteki fotoğrafımız da olan hataya gelecek olursak buradaki hata, sulama yanlışlığı ya da sulama hatası.
Bu nasıl oldu derseniz, şöyle oldu.
Havalar sıcak gidiyordu fakat fidanların da suya ihtiyacı vardı (kurumuşlardı).
Etrafını açayım az bir su vereyim dedim, ve bir parmak hortumdan gelen suyun hortumun uçunu dibine saldım başka şeylere dalınca onu unuttum, çok su vermiştim, iki gün sonra fidan bu hal aldı. (Şayet toprağım kumsal süzek bir toprak olsaydı bu kadar hasar vermezdi, daha az bir hasarla atlatırdım.)
Not: Her şeyin fazlasının zararlı olduğunu hiç unutmayalım.
Umarım bir şeyler anlatabilmiş yararlı olmuşumdur.