View Single Post
Eski 03-08-2012, 22:57   #108
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Sn. Gçakar ve Sn. Çisem, eleştirilerinizi anlıyorum. Yalnız farklı düşündüğümüz noktalar var.

Elbette melez bir köpek çok yetenekli ve çok akıllı olabilir, köpek sahibi olacaksam da illa ki cins olsun diye bir düşüncem de yok ama yavru bir köpek alacaksam mutlaka anne-babasını bilmeliyim. Daha önce başka bir konuda belirtmiştim, barınaktan da köpek alabilirim ama barınaktan alacağım köpek muhakkak yetişkin bir köpek olur.

Annesini babasını bilmeliyim derken örnek vereyim.

Mesela koruma içgüdüsü yüksek bir köpek edinmek istiyorum. Köy ortamında çok iyi çoban köpekleri oluyor, güçlü cesur, ailesine bağlı ama cins değiller (ya da standart kangal ırkı dış görünüşünden farklılar) bunların yavrularından edinmek isterim. İlla kafa ölçüsü bu olacak, boy yüksekliği bu olacak, kuyruk şekli böyle olacak diye aramam. Çünkü biliyorum ki annesi ve babası benim sahip olmayı arzu edeceğim köpeklerden ve yavruları da muhtemelen böyle olacak. Ya da annesi kangal-danua kırması, babası rottweiler-akbaş kırması bir köpek, tip olarak hiçbirine benzemese de edinirim çünkü soyu tamamen koruma içgüdüsü olan köpeklerden.

Ya da bir av köpeği edinmek istiyorum. Köy yerlerinde yine ırk standartları olmayan ama gerçekten işini iyi yapan kopay dediğimiz köpeklerden mevcut ve bunların yavrularından edinebilirim.

Ama çoban köpeği-av köpeği kırması bir yavru almam. Birbiri ile alakasız iki cinsin çiftleştirilmesini doğru bulmuyorum, köpeği güdükleştirme ve onu sokak köpeği yapmaktan öteye geçmeyecek bir durum olur bu.

Yine de köpekten hiçbir beklentiniz yoksa sadece bir dost olsun istiyorsanız, yazdıklarımın hiçbir önemi yok.

Düzenleyen syılmaz : 03-08-2012 saat 23:38 Neden: ilave
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön