View Single Post
Eski 03-08-2012, 20:24   #1937
alnegir
Yeni Üye

alnegir's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 Mesajı Göster
Sayın alnegir Siz hiç tavuğun kesip temizledinizmi? Babam yaşlı tavukları kesip ben temizlerim. Tavuğun ibiği pembe ve normalden çok yiyecek yiyorsa tavuk yumurtalığında yumurta düzüyor demektir. Yumurtlamayan tavuk normalinden az yer. Tavuğun yumurta düzdüğünde yumutalığında 30 dan fazla mercimekten küçük beyaz birbirlerine yapışık yumurtacıklar oluşur. Yumurta sarısı oluşmaya başlar yumurta döllensin döllenmesin, yumutanın beyazı (haşlandığında)ve yumuta zarı ve en son yumurtanın kabuğu olduğunda dışarı çıkar. Ve sıralamayı devam eder. Bu sıralamayı tavuk tek tek yapmaz. Yapsaydı yumurtayı 15 günde bir tavuk yumurluyacaktı. Bizim tavuklar sürekli gezer ve etraftan böcek ve kertenkele yavrusu gibi şeyleri yer. Yeşillik dememin sebebi bağırsaklarının çalışması ve rahat etmesi içindi. Yeşillik olarak sadece ot değil marul yaprağı, lahana yaprağı, ıspanak yaprağı, brokoli yaprağı, Tokmakan( semiz otu yabanisi), sütleğen ve bizim burda bir çok şifalı ot ve tavukların yiyebileceği otlar var. Benim tavuklar tokmakan (semiz otunun) sapını çok seviyorlar.. Bizim burda sebze tarlaları var, sahibinden izin isterim tavukların yiyebilceği otları toplarım. Babam pazarda satıcılara satılmayacak çöpe dökülecek yaprakları verirler. Benim tavuk her otu yemez önce bir tadına bakar beyenirse yer, beyenmezse tükürür. Ot yiyen tavuğun yumurtası koyu sarı ve lezzetli olur. Ben çiflik yumutası ve tavuğu yemem, o yüzden tavuk besliyorum. Ben kendimi bildim bileli tavuk beslerim cins tavuklarım yok ama köy tavuğu beslerim.
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

alnegir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön