View Single Post
Eski 03-08-2012, 18:10   #104
çisem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Sayın tabiatdostu;
kışkırtıcı olarak yorumlanabilecek bir cümle kurmadım.
Bu topikte, yardıma muhtaç kedilere yuva aramaktayız ve birbirimize bazı konularda destek vermekteyiz. Yukarıdaki mesajdaki gçakarın desteği gibi...

Biz, genelde sokak hayvanları ile ilgili yuva ararken, sizin iki dişi kedinize eş arayan mesajınız bu mesajların arasında benim merak etmemi sağladı.

Ev kedilerimizin kısırlaştırmalarına ya da kısırlaştırılmamalarına kimsenin sorgulama hakkı zaten olamaz.
Ben kısırlaştırmaktan yanayım ve hem ev hem sokak kedilerine bunu hep yapıyorum. Geride kalanların refahı için, sefaletten onları korumak için. Evimdeki erkek kedimi de sokak dişilerini hamile bırakmaması için kısırlaştırdım yıllar önce.

Size madde madde sorularım üretimi neden düşündüğünüzle ilgili idi?
Zor bir soru değil aksine basit cevabı olabilecek sorularımı kışkırtıcı bulmanızı da ben anlayamıyorum.

Biz çiftleşmelerden sokaklardaki hayvanları sahiplendirmeye çalışmakla, ya da ıslah edip gereksiz çoğalımlarını engellemek adına kısırlaştırmalar yaparken sizin çiftleştirmek için eş aramanızın sebebini merak etmem sizce normal değil mi ?

Çünkü ben artık başka sokaklardan sokağıma ya da kapıma bırakılmış anne ve yavruları sahiplendirecek aile bulmakta çok zorlanıyorum. Aklım gidiyor bu mart sezonu hamile kedi olacak diye. Bu kış elimde damlalık ve biberon eksik olamadı ve çok soğuk bir kıştı.
Kısaca bizim sorunumuz üremeleri iken, sizin sorununuz üretip çoğaltmak olunca bizimkiyle çelişiyor ve merak daha da artıyor.

Ticaretini yapıyor olsanız, burası zaten onun yeri değil, tohum satış bölümüne satılık yavru kedi ilanı olsun. Kaldı ki siz de üstteki mesajınızda sahipsiz yuvasız kedinizin kalmadığını yazmışsınız bu çok sevindirici bir haber.

Eş aramak için; ağbimin de terier cinsi erkek köpeğinin zamansız kızışması ve aynı durumda bulunan aynı cins iki dişi ile irtibata geçmesi kadar normal bir şey sizinkisi.

Kediler rahat ortamda 2-3-4 değil, bazen 6-7 tane bile doğurabiliyorlar. Siz diyorsunuz iki tane dişi ve en az 6-7 yavru eder ve hepsi sütten kesilince bulduğunuz yuvalara dağıtılacak. Bu işlemi siz mi talepler doğrultusunda yapıyorsunuz, (kedi beslemek isteyenler ya da sizdeki cinsi sevenleri listeleyip çiftleştirme yapalım diyorsunuz), yoksa erken dönem kızışan kedileriniz mi içgüdüsel dürtüleri gereği üremek istiyor?

Hala merak etmekteyim.
Kolay gelsin.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön