View Single Post
Eski 03-11-2005, 13:35   #24
sezinci
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
ÇED Türkiyede 7 şubat 1993 tarihinden beri uygulanmaktadır.

Bu ne demektir.

Köyünüzde kurulmak istenen taş ocağı tesisi hakkında hangi kriterlere göre ÇED raporu verileceği bundan 12 yıl önce belirlenmiş. 12 yıl önceki kriterlere göre karar veriliyor. Kaldı ki ÇED raporunu Orman Genel Müdürlüğü'de vermez.

Orman Genel Müdürlüğü adına Orman İşletme Müdürlükleri Orman alanıyla ilgili bir sorun olup olmadığını inceler. ÇED raporunu da ister. Bu rapor da olumlu ise izni verir.

Ben de istemem evimin hemen kenarında gürültülü ve tozlu bir çalışma yapılmasını. Tepkinizde ve mücadelenizde haklısınız. Size katılıyorum. Ben de aynı mücadeleyi yapardım.

Ben bu konuda yasaları ve yapılacak işlemleri bilen birisi olarak konuşuyorum.
Sizin yapmanız gereken direk bir kurumu suçlamak yerine mücadeleye devam etmek. Belki de mahkemelerde kanunun 12 yıl önce yapıldığı için artık günümüz şartlarına uymadığını ispat etmek.

Bağlı bulunduğum teşkiletın suçlanması benim çok üzdü. Belki seni bu yazdıklarımla ikna edemem. Onun için ben artık bu kanu ile doğrudan ilgilenmek istiyorum.
İzne konu olan saha Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sanıyorum. Bana Hangi işletme Müdürlüğü ve hangi işletme şefliği olduğunu bidirirsen oradaki arkadaşlarla görüşmek isterim. Belki çözüme daha kolay ulaşırız.

Yalnız lütfen buradan bu işin çözüleceği anlamını çıkarma. O arkadaşlarda bilgi alayım tekrar değerlendiririz.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön