View Single Post
Eski 02-08-2012, 00:42   #2428
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Kilin suyu ve besinleri tutma özelligi gercekten bulunmaz bir nimettir

Hayır ben aynı düşüncede değilim, Kilin bulunmaz nimetmidire bir şey diyemeyeceğim ama kilin ağaçlara çok zararı var diyebilirim, Kil olan toprakta kök iyi çalışamaz besin alamaz, kil oranı düştükçe kök daha iyi çalışır, Ayrıca kil altta tabaka oluşturacağından kış sularını geçirmeyecek kök çürümelerine ağaçlar kurumaya kadar gidebilir.
İlk ekerken sürüm ve çeşitli gübremelerle hatta kepçeyle çukurları kazdırıp toprağı organik maddelerce humuslaştırabilir.
Bu noktada ben sizlere bir soru sorayım bu organik maddelerce humuslaştırdığınız toprak kaç yıl humuslu olarak kalacak? en fazla 5 yıl, peki bir daha aynı derinlikte humuslaştırma şansınız varmı? yok, ne kadar humuslaştırabiliriz, en fazla 40cm bilemedin 50 cm, peki bu 40-50 cm toprağın humuslaştırılması yeterli gelirmi? Alttaki kökler ne olur?

gözumle gördügüm için söylüyorum bahceler susuzluktan kırılırken ben 15 gun once bahcemi surdum ve 15-20 santim topragın altının hala nemli oldugunu görunce hakkaten sasırdım...

15-20 altı nemliyse daha altı çamurdur, ya kışın nasıldır acaba.

Ben nacizane yenı bahce kuracak arkadaslara muhakkak ve muhakkak sırta dikim öneriyorum tabiiki killi topraklardan bahsediyorum bu işin cogunu halledecektir..

Sırta dikim doğru bir dikimdir, ama killi topraklarda işin çoğunu halledeceğine katılamayacağım.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön