Sayın camtepe benım bahcem de killi toprak ve bende cok cekiyorum... Ancak özellikle burada yüzde 30-40 cok killi bir toprak degil sanırım hatta bence killi bile denemez bence yuzde 60lara kadar kilin o kadar zarar olmayacaktır eger sırta dikim yapılırsa ,toprak organık madde acısından zengınlestırılırse ,derine ve kuvvetlı kok yapan ortu bitkileriyle topragın gecırgenligi arttırılırsa ,arazı üzerinde özellikle toprak nemliyken agır arac trafigi engellenırse yeterli direnaj saglanır ve hatta sayın safranlı da bahsetmişti tohumdan ekip yerinde aşılama yöntemiyle bahce kurulursa tadından yenmez bir bahce olur diye düşünüyorum ... Kilin suyu ve besinleri tutma özelligi gercekten bulunmaz bir nimettir gözumle gördügüm için söylüyorum bahceler susuzluktan kırılırken ben 15 gun once bahcemi surdum ve 15-20 santim topragın altının hala nemli oldugunu görunce hakkaten sasırdım...
Ben nacizane yenı bahce kuracak arkadaslara muhakkak ve muhakkak sırta dikim öneriyorum tabiiki killi topraklardan bahsediyorum bu işin cogunu halledecektir..
Bende bir soru sorayım killi topraklarda tarımsal jips kullanan varmı ve varsa sonuc nedır ... yabancı sitelerde cok görüyorum....
|