Merhabalar
Bildiğim kadarı ile faturalanamayan masraflara kredi vermeyebilirler. Malum, eğer böyle bir şey varsa krediyi çekmişken 1,000,000 TL olarak çeker, bahçe masraflarından arta kalan parayla düşük faizli kredi verip tefecilik işine girme imkanınız doğar.. (Şaka elbette)
Yani fidan, kepçe, sondaj, su motoru, ilaçlama
vb. faturalanabilir şeylere bu kredi kullanılabilir, ama benim tahminim işçilik maliyetleri gibi "işletme maliyeti" tarzındaki masraf kalemlerine kredi vermeyebilirler. Siz bir araştırın bence.. Bir ayağım da bankacılıkta olduğundan, ben bankacı olsam bu krediyi faturalanıp ispatlanamayan kalemler için vermezdim, sadece onu söyleyeyim.
Bir de bu kredi türü meyve ve ormancılık faaliyetleri için değişiyor sanırım ama siz mevzuatı çoktan okumuşsunuzdur herhalde.
Ziraat Bankası'nın verdiği destekli krediler Ziraat Bankası'nın sitesinde etraflıca anlatılıyor.
Bu arada yukarıda yazmayı unutmuşum, bildiğim kadarı ile eğer derin kuyu sondajı yaptıracaksanız DSİ'nin yer altı sularını koruma amaçlı koyduğu bir kurala göre derin kuyular arasında belli bir mesafe olmak zorunda. Eğer çok yakınsanız eliniz mecbur komşunuzun suyuna ortak olacaksınız anlamına gelir bu. Mevzuatı bir araştırmanızda fayda görüyorum.
Bu kadar büyük bir yatırıma girmeden önce toprak tahlillerinizi de özenli bir şekilde yaptırdığınızı varsayıyorum.
Selamlar.