Sayın Çamtepe, anladığım kadarıyla benim mesajım üzerine bu düşüncenizi dile getirmişsiniz. Öncelikle bilin ki üşenmedim hemen hemen hepsini yaklaşık bir haftalık sürede okumaya çalıştım. Ayrıca diğer başlıkları da incelemeye, anlamaya çalıştım. Ancak benim sorduğum soruların özüne cevap bulamadığımı düşünerek tekrar sordum. Ancak benim mesajıma istinaden bu fikiri ortaya atıp sonrada "üşeniyorlar" demenizi kendi adıma bir suçlama olarak kabul ediyorum. Herkesin sorunlarının kendine özel bir nitelik taşıdığı fikrindeyim. Forum insanların bilemediklerini sormaları, bilenlerin de yardımcı olmaları temeline dayandığı bir platform olduğundan bilmeyen, ilgilenmek istemeyen yardımcı olmaz ya da bir şey yazmaz ancak tartışılan konuyla alakalı olduğu sürece isteyenlerin istediğini sorabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle soru soranları "üşengeçlikle" yani tembellikle suçlama hakkına ne sizin ne de bir başkasının sahip olmadığını düşünüyorum.
Bu arada fikrinize katılıyorum. Belki yeni başlayanlar için ayrı bahçesini kuranlar için ayrı başlıklar olması forumu daha kullanışlı kılabilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
Aslında Ceviz Bahçesi Kurulumu diye ayrı bir başlık açıp, "bahçe kurucam çendlır mı, franket mi?", "8x4 mü dikeyim?" tarzı soruları oraya taşısak en güzeli bence de.. Başlık uzadıkça insanlar baştan okumaya üşeniyor, aynı sorular defalarca soruluyor..
Bu başlığın altında da yetiştiriciliğin püf noktalarını, bakım tekniklerini tartışmak en güzeli..
|