Sabahın bu saatinde de yazmazsam bir daha fırsat bulamayabilirim. Bahçedeki kuyuya elektrik bağlatayım dedim, ilginç bir serüven oldu, inşallah tafsilatlı bir şeklide yazacağım.
Mecidiyedeki domateslerimde mildiyo olmuş topladığımdan fazlasını koparıp attım. Mildiyö olduğunu sonradan öğrendim, evin yanındaki bahçede domatesler yapraklardan başlayıp kuruyordu, alıp bir zirai ilaç bayisine gittim, büyük ihtimalle erken yaprak yanıklığı olduğunu söyledi, bu varsa mildiyö de vardır dedi, tarif ettim domateslerin dipleri tepsi gibi çürüyor domateslerde buna bağlı olarak kızarıyor ama çürük oluyor tabi. Bunun mildiyö olduğunu söyledi, ben sulama düzensizliğine bağlıyordum. Bakır bazlı ilaçlar tavsiye etti, üzerlerinde zehirlidir yazıyordu almadım. Foruma baktım, güllecinin bu konularda faydalı olacağı yazıyor. Muhtemelen gülleci deneyeceğim. Olmazsa artık göztaşı, domatesler sapır sapır kuruyor...
Domatesler dışında biberler, fasulyeler, patlıcanlar gayet keyifli. Karpuzlarımızda iyi fakat tecrübesizlikten erken koparıyoruz, kulağı tam kurumadan... Aslında kulağı kuruyunca sapını kıvırıp birkaçgün bekletmek lazımmış diyorlar...
Evin yanındaki bahçede, salatalık koparırken ufacık beyaz kelebek gibi birşeyler havalanıyor, şimdilik salatalıklar da gür ve keyifli faka gülleciyi elime aldımmı onlara da bir uğrayacağım.
Ramazan da sahurdan sonra yatmadan bahçeye gidiyoruz, öğle oldumu dönmeye çalışıyoruz. Yorgunluğu ancak iki günde çıkıyor...
|