Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Fakat üç yıllık dört yıllık fidan yetiştirilmesine yetiştirilir de bunu oradan sökmek yerine ekmek baya külfetli gibi geliyor bana zira bu yaştaki ceviz iyi dip kökte yapmıştır, ya dip kökü keserek sökeceğiz ya büyük makinalarla toprağıyla birlikte alınıp yerine konulacak ki yinede sarsıntı geçirir gibime geliyor.
|
3 yıl olmasına gerek yok, Ekim 2012'de ekeceksiniz, bildiğiniz en iyi aşı yöntemi ile aşılayacaksınız, Kasım 2013'te satacaksınız..
Aklıma belli derinliğe bir sert zemin yapıp üstüne dere kumu ile bir zeminde bu fidan hazırlığını yapmak geliyor. Çıplak köklü satılabilir, yok ben karşıyım derseniz ekim işi derin saksılara yapılabilir..
Alıntı:
Bana göre en güzeli en masrafsızı bir an önce büyüyeceği yere ekmek.
Büyük uzun saksılarda belki olabilir, toprağını bozmadan yerine ekilebilir, o da üç yılı geçmemesi lazım ki kökler dolaşmasın.
|
Gönderdiğim videoda sanırım çıplak köklü satıyorlar, zira yapraklar döküldükten sonra yerinden söküyoruz diyor.
Videodaki amca 3. kuşak fidancıymış. Seçtikleri tohumlar özel olarak belirledikleri ağaçlarınmış. Hem tohumların sahibi ağacı bilirlermiş, hem de yaptıkları aşıyı ve aşıyı yapan elemanı.
Siz bir düşünün Sn. Lilium
