View Single Post
Eski 31-07-2012, 20:49   #9
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
sn lilium ;
Bana su kesmesi gibi geldi, fidan sürgün vermiş ve gövdenin üst kısmı yapraklar kurumuş.
Bunun gibilerini işaretlediğim yerden kesiniz ki, patlayan patlasın yoksa kökten kururlar.
Ne aralıkta su veriyorsun? sulamadan sonra çapalama yapıyormusun? bilhassa küçük fidanlarınızı suladıktan sonra çapalayınız arkadaşlar kök sisteminin biraz hava almasına oksijen almasına da ihtiyacı vardır.

ilk damlama sulama yapılacağı gün tahminen 1 ay evvel su motorunun çalıştırılması ,su basılması,sistem testi için bir hafta sonu 250 fidana 15 ton su verildi ve malesef bu işlem gündüz vakti yapıldı
forumda bu kadar yazıştıktan sonra aklıma hep bu olay geliyor çünkü kuruyan fidanların 12 taneye yakını aynı bölgede ve arazide 10 metrelik bi kot farkı var 28 metre genişlik 350 metre uzunluk var böylede olunca suyun basıncı alttaki ile üstteki fidan arasında aynı olmadı aşağıya daha fazla su gitti diye düşünüyorum.ve diğer arkadaşların yazdıkları ile aynen örtüşüyor.
10 gün su vermemiştim fakat aşırı sıcaklar nedeniyle cumartesi ve pazartesi gece 22:00 da 2 saatlik sulama yaptım.damlama hatlarını yukarıdan aşağıya 5 adet vana koydum artık suyuayarlayabiliyorum

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön