Konu: Limon
View Single Post
Eski 31-07-2012, 10:27   #124
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muhsin Hanif Mesajı Göster
Merhabalar,
3,5 yıl önce tohum olarak ektiğim limon fidesi ( yaklaşık 15 cm. ) ile ilgili ne tavsiye edersiniz ?
Mesela saksısını mı büyüteyim ? Bahçeye mi alayım ? Hiç tecrübem yok ama bonsai adayı mı yapayım ?
Merhabalar Muhsin bey

Öncelikle 3,5 yıllık limonunuz bana küçük ve bakımsız geldi.Benim 1,5 yaşındaki limonum aşağıda.Hatta geçen gün aynı sayfada olabilir bi arkadaşın fidanı için yaşını sormuştum, 3,5 yaşında demişti, ama sizinkinin nerdeyse 15-20 katı büyüklüğündeydi.Bakın ona

Saksı boyutu şuan için iyi gibi ama önümüzdeki yıl saksısı büyümeli, güneş görme oranını ve bulunduğu ortamı değiştirin derim.Özellikle sabah güneş gören, öğle sıcağında gölgede kalan, rüzgar almayan korunaklı ve havadar alanda bulundurun.Kışın toprağını değiştirirken bahçe toprağı ve tınılı toprak harcını artırın.Toprak değişimini periyoda bağlı olarak her kış yapmaya çalışın, arada bir demir çubukla toprağını karıştırıp havalanmasını sağlayın.Sulama periyodunuzu gözden geçirin, sanki fazla sulama yapmışsınız gibi.Kireç kalıntıları kullandığınız suyun sert olduğunu gösteriyor, arada bi yumuşak su ile sulayın.Eğer imkanınız olursa arada bi gübreleme yapın.İster hazır sıvı gübre isterseniz yanmış hayvan gübresi.Bunlar saksıdaki hayatına devam ettirmeyi düşünüyorsanız.Eğer ben sıkıldım artık ilgilenemiyorum derseniz sonbahara doğru onu bahçedeki hayatına yerleştirin.Tercih sizin, ona bakacak olan sizsiniz.

Bonsai konusuna gelince örneklerini incelemenizi isterim.Boyu küçük nasılsa bonsai olur düşüncesinde sıyrılıp bonsai evresini irdeleyin.Bu fidanın bonsai olması için on yıllar gerekiyor, sabrederim derseniz siz bilirsiniz.Benim 2 yıldır devam eden limons bonsai denemem var.Linki aşağıda inceleyin.2 yılda elimde olan sadece yüze yakın fidan var.Bu kış ağaç olma adına bir araya gelecekler.Ondan sonraki evre ise tahminim 7-10 yıl.Toplamda 15 yıl sonunda müthiş bir bonsaim olacak.Ne dersiniz

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/25012.htm

Buda forumdaki başka bir limon bonsai sayfası

http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...rleri/1345.htm

Karar sizin...

Mehmet

Eklenen Resimler

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön