Arkadaşlar biberleri küçük parçalar halinde doğradıktan sonra tepsilere temiz bir tülbent yayıp onların üzerinde kurutuyorum. İpe dizildiğinde karşılaştığım yumuşama sorunu ortadan kalktı.
Böylece zaten küçük parçalar halinde olduklarından robottan geçirmesi de daha kolay oluyor. Az önce kuruttuklarımı içeri aldım.
Sadece biber değil, patlıcan ve kabak da kuruttum aynı yöntemle. Geçen perşembe yaymıştım. Ara sıra karıştırarak kuruttum ve harika sonuç elde ettim.
Patlıcanla ilgili küçük bir tüyo vermem gerekirse, patlıcanları soyduğumda suda bekletiyorum bir süre. Ama tuzlu suda değil. Tuzlu suyu da denemiştim daha önce. Çok büzüşüyor, tuzlu suda bekleyen patlıcan. Böylesi diri diri kuruyor.
Bu arada birkaç kilo armut domatesi de ince ince dilimleyerek yaymıştım. Onlar da çok güzel kurumuş. Mis gibi domates kokuyor. Tavsiye ederim...
|